NAOŠTRENI OČNJACI: Novak Đoković je "ljut"! Evo šta su zapazili Španci kada su videli Noleta

Novosti online

22. 11. 2023. u 18:29

Novak Đoković i teniska reprezentacija Srbije kreću po "salataru", čuveni Dejvis kup trofej, a pred četvrtfinale u Španiji jedan lokalni medij je na zanimljiv način izvestio čitaoce o srpskom asu.

НАОШТРЕНИ ОЧЊАЦИ: Новак Ђоковић је љут! Ево шта су запазили Шпанци када су видели Нолета

Foto: Tanjug

"Novosti" vam u celosti prenose kako je "Malaga hoj" to učinio ove srede:

"Novak Đoković ima posebnu ljubavnu vezu sa Malagom. Srpska zvezda obično provede vreme u našoj provinciji kada se desi pauza u takmičenjeu krajem godine. Kako se zima približava, on gotovo da ima stalni boravak u Marbelji, gde mu je rezidencija, a gde dođe i grupa igrača kojima komanduje tokom zajedničkog vežbanja. Poznata je ovo teritorija za Đokovića, koji je u prepunoj pres sali veoma ljubazno odgovarao (i) u vezi svih atrakcija koje nudi Kosta del Sol, 'zemlja tenisera'. 

- Ne provodim ovde previše vremena, ali volim da dolazim. Jedan od moje braće živi u Marbelji. Kosta del Sol je jedno od najlepših mesta na svetu. Igrači dolaze ovde da se pripremaju za turnire u Australiji. Uvek je sunčano, a nije baš svuda u Evropi tako. Volim i energiju koja postoji u Andaluziji. Hrana, ljudi, karakter... to je nešto drugačije od bilo kog dela Španije, poput Madrida. Da, kultura i način života koji ovde postoje... - rekao je Novak Đoković, koji je maltene imao monopol tokom konferencije srpskog tima.

Teniska reprezentacija Srbije pred četvrtfinale Dejvis kupa 2023 u Malagi / Foto: Tanjug

Nole je ljut zbog formata Dejvis kupa

- Znam da je bilo dosta debata o ovoj temi. Znam da je bilo dosta kritika kada je "Kosmos" promenio format takmičenja. Što se mene lično tiče, mislim da bi najbolji format bio nešto između starog i novog, jer ne mislim da je ovo sada najbolje za sve nacije koje učestvuju u Svetskoj grupi. To što nismo igrali u Srbiji dugi niz godina nije dobro: ne dajemo priliku narodu Srbije da nas vidi kako igramo. Posebno to pogađa mlađe. Štaviše, mislim da kada se igra kod kuće, to pomaže savezima-organizatorima. Ja nemam savršen format u mislima, ali verujem da je važno da se ove debate vode sa igračima i sa Dejvis kup timovima, a ne da se ne državaju iza zatvorenih vrata. Smatram da svi treba da imamo šta da kažemo, jer nam se do sada niko iz ITF-a nije javio. Mislim da je to nešto što treba menjati, jer smo sastavni deo takmičenja i možemo da damo veoma interesantne informacije. Sigurno svi imamo različita mišljenja, ali mislim da su kvalifikacioni mečevi kod kuće i u gostima nešto što je proslavilo Dejvis kup. Sada, davanje jednoj zemlji mogućnosti da organizuje finale pet godina zaredom... mislim da je previše, po mom mišljenju. Turnir mora da putuje. To je takmičenje koje se igra na globalnom nivou - svetski broj jedan ne odustaje od debate o formatu, dok Malaga i Andaluzija rade na tome da još godinu dana budu domaćini finala. 

"Da (se) poguram poslednji put"

Đoković je stigao iz Torina u Malagu "bez slavlja" nakon što je osvojio završni master.

- Pokušaću da održim nivo iz Torina, posebno iz polufinala i finala. Poslednja je nedelja u godini, tako da moram da (se) "poguram" poslednji put (u sezoni). Kao što sam rekao pre nekoliko meseci, na početku godine, Dejvis kup je jedan od mojih velikih ciljeva ove sezone uvek je i bio. Nadam se da mogu da doprinesem pobedi.

Hamad Međedović, Laslo Đere, Novak Đoković i selektor teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki pred četvrtfinale Dejvis kupa u Malagi / Foto: Tanjug


Nimalo naivna Velika Britanija i naoštreni očnjaci

- Naš rival je jedan od sjajnih timova, jedna od najjačih federacija, na čijoj teritoriji se održavaju Vimbldon i drugi turniri koji su veoma važni. Brianci raspolažu asovima kao štosu Endi i Džejmi Marej, Nori, Drejper... pritom, tu su levoruki igrači, kojih nema toliko na ATP turneji. Suočavamo se, dakle, sa odličnim timom u četvrtfinalu i neće nam biti lako. Pokušaćemo da se dobro pripremimo. Oni imaju mnogo opcija i u singlu i u dublu, iako Endija ovoga puta nema. Imaju Britanci neke od najboljih igrača na svetu u dublu, poput Solsberija. 

Dodajući da se ovih dana 'živi u Dejvis kupu, nigde drugde', objasnio je britanskom timu kako posmatra meč četvrtfinala koji će se igrati ovog četvrtka popodne. 

- Debitovao sam na ovom takmičenju pre skoro dvadeset godina. Sećam se kada su me prvi put pozvali da budem deo tima. I, evo... Dve decenije kasnije - tu sam. Sa ciljem da osvojim titulu - poručuje Novak sa naoštrenim očnjacima", zaključuje se u tekstu španskog medija.

Novak Đokoivć na treningu u Malagi pred početak Dejvis kupa 2023 / Foto: Tanjug

Dejvis kup, Malaga 2023 - žreb i raspored mečeva

Tokom rekordne, 400. nedelje koju Nole provodi na vrhu ATP liste, teniska reprezentacija Srbije će u Malagi pokušati da drugi put u istoriji Dejvis kupa osvoji čuveni pehar, tzv. "salataru".

Prvi rival na tom putu je Velika Britanija, sa kojom naši teniseri, predvođeni najboljim igračem sveta, igraju u četvrtak od 16 časova.

Prebrode li Britance (kroz dva meča u singlu i jedan u dublu), Srbi će u subotu igrati  u polufinalu protiv boljeg iz meča Italija - Holandija.

Na startu nadmetanja desilo se veliko iznenađenje, jer je eliminisan aktuelni šampion Dejvis kupa.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!