"NOVAK ĐOKOVIĆ MORA DA BUDE SUSPENDOVAN": Nastavljaju se zverski napadi na Noleta

Novosti online

26. 11. 2023. u 19:24 >> 19:53

NASTAVLjA se hajka na Novaka Đokovića, ovoga puta napadi stižu iz Francuske.

НОВАК ЂОКОВИЋ МОРА ДА БУДЕ СУСПЕНДОВАН: Настављају се зверски напади на Нолета

Tanjug/AP

Nekadašnji biciklista Mark Madio govorio je o srpskom teniseru, za koga smatra da treba da bude suspendovan jer je odbio testiranje na doping pre meča Dejvis kupa.

Pred meč sa Kamerunom Norijem Đoković je odabrao da bude nasumično testiran, oštro je reagovao na to, njegov je stav da testiranje može da bude obavljeno i nakon meča sa Britancem.

- Uvek sam podržavao da se testiram ja ili bilo ko, ali ne pred meč. Šta će to promeniti? Biću tu, kad se završi meč testirajte me. Još nisam uradio kompletnu doping kontrolu, trebalo bi da dam krv, eno čovek u ćošku sedi tamo, prati me već nekoliko sati i ne odvaja se od mene... Imao sam kraću raspravu sa ljudima iz doping agencije, prosto nisam mogao da verujem da su doneli takvu odluku, za 20 'plus' godina moje karijere nikad se nije desilo da doping kontrola izabere, ne samo mene, već i druge igrače, da daju notifikaciju da si izabran za doping, a trebalo je da izađem na sat i po vremena, objasnio je Đoković.

Madio sa druge strane smatra da niko nema prava da odbije testiranje, ističe da postoji testiranje pre meča, kao i ono posle meča.

- Imamo pravilo kontrole pre i posle takmičenja. Odbio je test pre takmičenja. Ako antidoping telo radi svoj posao, gospodin Đoković mora da bude suspendovan. Odbio je test pre takmičenja, uradio je jedan posle. U biciklizmu, podvrgavate se testu, ako odbijete, test je pozitivan. Ako ste pozitivni na testu, kažnjeni ste. Nemate pravo da odbijete testiranje, to je pravilo", rekao je Madio gostujući na "RMC" radiju i dodao:

- U asortimanu doping proizvoda, postoje proizvodi koji se mogu otkriti tokom izuzetno ograničenog vremena. Ako ne obavite proveru pre početka takmičenja, vreme dok se takmičite vam omogućava da eliminišete tragove doping proizvoda. Zbog toga je uvedeno testiranje pre takmičenja. Nerealno je da je samo upozoren. To onda više nije nasumična provera.

Inače, o celoj situaciji oglasila se i Antidoping agencija Srbije...

- ADAS, kao krovna organizacija u Srbiji traži zvanično razjašnjenje situacije. Direktorka prof dr Milica Vukašinović Vesić već je kontaktirala WADA u vezi sa ovim slučajem, stoji u saopštenju.

BONUS VIDEO: DOČEK ZA PAMĆENjE: Zajedničko  uživanje košarkaša Srbije i navijača

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)