DRAMA U AUSTRALIJI: Novak Đoković se žalio na povredu, pa vratio Srbiju u život

Novosti online

02. 01. 2024. u 07:54

Najbolji svetski teniser Novak Đoković pobedio je Jiržija Lehečku u 2. koku Junajted kupa i doneo je izjednačenje Srbiji protiv Češke pred odlučujući duel - 6:1, 6:7, 6:1.

ДРАМА У АУСТРАЛИЈИ: Новак Ђоковић се жалио на повреду, па вратио Србију у живот

Foto AP

Đoković je tako anluirao poraz koji je nešto ranije zabeležila Olga Danilović, a upravo će pomenuti par igrati miks dubl za plasman srpske reprezentacije u četvrtfinale. Podsetimo, Srbiji je za to potrebna konačna pobeda protiv Čeha.

Novak je svoj prvi međusobni duel protiv Lehečke dobio uz ozbiljne probleme koji su "isplivali" u drugom setu koji je, na kraju, i izgubio. U prvom ih je više imao zbog reflektora koji su sijali usred bela dana - zbog čega se svađao sa organizatorima i pretio da neće igrati sredinom prvog seta.

Takođe, Noletu je problem pravio i zglob desne ruke. Sa zavojem na ruci izašao je na teren, radio je čak i masažu tokom treninga, mada je selektor Viktor Troicki pre duela istakao da je u pitanju manji problem i da nema razloga za strah. Međutim, nekoliko puta tokom meča fizioterapeut je "osposobljavao" Noletovu ruku.

Prvi set singla u muškoj konkurenciji bio je demonstracija sile srpskog tenisera - nije priuštio protivniku nijednu brejk šansu, a osvojio je dva gema na Lehečkin servis, što je bilo dovoljno za ubedljivih 6:1.

Na početku drugog seta izgledalo je da će najbolji teniser sveta brzo privesti meč kraju pošto je već u trećem gemu došao do brejka, a potom uzeo i naredni na svoj servis za 3:1.

Ipak, usledio je znatan pad u Đokovićevoj igri, što je u tim momentima nešto hrabriji i agresivniji Lehečka iskoristio da osvoji četiri gema zaredom, povede 5:3 i dovede se u poziciju da servira za izjednačenje.

Pokazao je tada srpski teniser svoju prepoznatljivu mentalnu snagu, pronašao je način da vrati brejk, a ubrzo i poravna rezultat na 5:5 u drugom setu. Ispostavilo se da je samo odložio neizbežno pošto je Čeh bio mirniji u taj-brejku, ubedljivo ga dobio (7:3) i uveo meč u treći set.

Mučila je Đokovića i povreda zgloba desne ruke, zbog koje je zatražio medicinski tajm-aut u pauzi između setova, ali je treći odigrao kao da nema nikakav problem - osvojio je prvih pet gemova, među kojima i dva na protivnikov servis.

Nakon što je u prva dva gema u kojima je srevirao uzeo svega tri poena, uspeo je Lehečka da se upiše na semafor u trećem setu i smanji na 5:1, ali je to bilo i poslednje što je uradio.

BONUS VIDEO: Navijači zvižde Novaku, ovo je njegova reakcija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USPEH KARIJERE! Čileanac savladao Tomija Pola i obezbedio meč sa Zverevim za titulu u Rimu