OGLASILA SE MONIKA SELEŠ: Evo šta je rekla o rekordu Novaka Đokovića, žali zbog jedne stvari

Novosti online

24. 01. 2024. u 08:12

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković se plasirao u 11. polufinale Australijan opena nakon što je savladao Amerikanca Tejlora Frica, a pored toga je dostigao rekord koji mu mnogo znači.

ОГЛАСИЛА СЕ МОНИКА СЕЛЕШ: Ево шта је рекла о рекорду Новака Ђоковића, жали због једне ствари

Tanjug/AP

Naime, Srbin je izjednačio dostignuće Monike Seleš koja mu je bila idol u detinjstvu. Rođena Novosađanka je ostvarila niz od 33 pobede u Melburnu, što je sada uspeo i Novak.

- To mi znači mnogo. Nisam znao da sa njom delim ovo dostignuće, ovaj rekord. To ga čini, naravno, još posebnijim za mene. Zaista volim Moniku. Moniku sam imao u glavi dok sam odrastao u Srbiji skoro svaki dan, jer Jelena Genčić, moja "teniska majka", kako volim da je zovem, preminula je 2012. godine, a sa Monikom je radila kada je bila mlada. Čuo sam mnogo o Moniki, Monika ovo, Monika ono, Monika jede ovo, Monika toliko spava, Monika ovako vežba. Dakle, Monika je definitivno bila jedan od mojih idola i heroja iz detinjstva i pokušao sam da se ugledam na nju. Dakle, kada sam imao priliku da se sretnem sa njom prvi put, bilo je stvarno - bio sam veoma nervozan. Znate, ona govori naš jezik jer je rođena u Srbiji, ali je veći deo života, kao i sada, provela u Sjedinjenim Državama. Da, znam da je imala neverovatnu karijeru, a posebno je igrala dobro u Australiji. Da, svi se pitamo koliko je daleko mogla da ode da nije, da, morala je da prođe kroz šta je prošla. Da, o Moniki, imam samo lepe reči da kažem o njoj. Zaista mi je drago što delimo ovo dostignuće - rekao je Novak Đoković.

Nije trebalo dugo da se oglasi Monika Seleš, koja u poslednje vreme nije toliko zastupljena u medijima.

- Odavno sam prestala da brojim Novakove grend slem titule - još odavno sam znala da će oboriti sve rekorde i da će postaviti neke jako teške za naredne generacije. Samo bih volela da smo igrali u istoj eri, bilo bi super da smo odigrali jedan miks zajedno, to bi bilo fenomenalno. Hvala ti, Novače, na zahvalnosti i na poštovanju i - idemo, osvoji Australijan open - izjavila je Monika Seleš.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)