"ZA NJIH NEĆU IGRATI SIGURNO": Nik Kirjos žestoko zamerio Australijancima

Novosti online

25. 01. 2024. u 08:44

Australijski teniser Nik Kirjos zbog povrede propušta Australijan open, ali se nalazi u Melburnu kao stručni komentator mečeva.

ЗА ЊИХ НЕЋУ ИГРАТИ СИГУРНО: Ник Кирјос жестоко замерио Аустралијанцима

FOTO: Tanjug/AP

Naravno, i u toj ulozi je interesantan medijima, a takođe, piše i kolumnu za jedan list u kojoj je otkrio da neće predstavljati svoju zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu.

- Ono što garantujem jeste da ako budem spreman da igram, neću da se stavim na raspolaganje reprezentaciji Australije za OI u Parizu. Način na koji su me tretirali nikada neće da bude zaboravljen. Bila je sramota da mi zabrane da igram na OI u Rio de Žaneiru. Tada sam bio 13. na ATP listi i imao sam priliku da osvojim medalju. To što su mi zabranili da predstavljam svoju zemlju zbog ponašanja je nešto što jednostavno ne mogu da zaboravim - napisao je Kirjos u kolumni za list "Ferfaks". 

Aludirao je Kirjos na propuštene igre u Brazilu, koje je propustio nakon svađe sa predstavnicima AOC zbog svog ponašanja. Takođe, nije nastupio ni na Igrama u Tokiju, jer u Japanu nije bilo navijača zbog koronavirusa.

- AOC ima poštovanje prema Kirjosu kao australijskom sportisti. Svaki sportista ima pravo da donosi svoje odluke o svojoj budućnosti i te odluke se poštuju - saopštio je portparol AOC-a, prenose tamošnji mediji.

Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

BONUS VIDEO: Selektor SAD Stiv Ker kupio deonice Majorke

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave