"REKAO SAM SEBI - AKO IZGUBIM....":Danil Medvedev posle neverovatnog plasmana u finale Australijan opena

Novosti online

26. 01. 2024. u 14:46

RUSKI teniser Danil Medvedev plasirao se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je posle preokreta pobedio šestog igrača sveta Aleksandra Zvereva iz Nemačke posle pet setova, 5:7, 3:6, 7:6, 7:6, 6:3.

РЕКАО САМ СЕБИ - АКО ИЗГУБИМ....:Данил Медведев после невероватног пласмана у финале Аустралијан опена

FOTO: Tanjug/AP

Treći teniser sveta pobedio je posle četiri sata i 18 minuta.

- Bilo je teško na 0-2. U prvom setu smo obojica bili loši, u drugom sam igrao bolje, ali on još bolji. Rekao sam sebi da – ako izgubim, bar budem ponosan na sebe i borim se do kraja za svaki poen. Uspeo sam da okrenem - kaže Medvedev i dodaje:

- U trećem setu sam osetio da sam umoran, da ne mogu da trčim i da igram razmene od 40 udaraca. Počeo sam da igram agresivnije, da napadam, dobro sam servirao, a onda sam na 5-5 u taj-brejku četvrtog seta imao sreće sa onim udarcem (slučajni drop-šot iz riterna). Danas je bio moj dan.

Drugi put na turniru Medvedev okreće od 0-2, posle meča sa Rusuvorijem.

- Srećan sam što sam uspeo, ranije mi statistika u pet setova nije bila dobro, mnogo puta nisam bio jak u petim setovima. Nije lako, ali eto, zacrtao sam sebi da budem koncentrisaniji, da se ne nerviram oko jednog gledaoca, oko neke odluke sudije. Još sam daleko od savršenog, ali ide nabolje.

Šesti put je Medvedev u slem finalu, boriće se za drugu titulu, a prvi put preko puta mreže neće biti ni Đoković ni Nadal, već Janik Siner.

- Impresivan je, dobio je 6:1, 6:2 dva seta protiv Novaka koji je imao skor 10-0 dosad. Nadam se da ću se oporaviti i da će biti dobar šou. Neka bude treća-sreća (izgubio dva finala na AO), nije uvek tako, ali nadam se da će biti. Ne osećam baš najviše samopouzdanja na ovom terenu, morao sam mnogo da se borim – ako osvojim, biću najsrećniji čovek na svetu - zaključuje Medvedev.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 16:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)