ŠPANAC STAO U ODBRANU RUBLJOVA: ''Potreban nam je VAR u tenisu''

Filip Milošević

01. 03. 2024. u 17:42

Andrej Rubljov diksvalifikovan je u polufinalu Turnira u Dubaiju zbog vređanja sudije, a prvi na to je odregovao njegov kolega, Španac Alehandro Davidovič Fokina.

ШПАНАЦ СТАО У ОДБРАНУ РУБЉОВА: Потребан нам је ВАР у тенису

FOTO: Tanjug

Drugi linijski sudija je rekao da razume ruski i da je Rubljov psovao na ovom jeziku, te je on odmah dikvalifikovan.

Peti teniser sveta se branio rekavši da je pričao na engleskom, a ne na ruskom, te da nikoga nije vređao, što nije uvaženo. Rus će ostati bez svih poena i novca koje je osvojio u Emiratima. Ujedno, posledično tome ispašće iz top 5 ATP liste.

- Nije fer to što su diskvalifikovali Rubljova bez da su prvo proverili da li je sudija dobro razumeo situaciju. To pravilo bi trebalo promeniti. Sramota. Potreban nam je VAR u tenisu - napisao je Fokina na društvenoj mreži "X" i dodao:

- Ono što je uradio nije u redu, ali da mu oduzmete sve pare poene bez dokaza da je tačno ono što je linijski rekao sudiji se čini nepoštenim.

Njegove reči potpisuje i Darija Kasatkina.

- Dakle možete samo da diskvalifikujete igrača, oduzmete mu poene i novac bez da proverite snimak? Sprdnja, još jedan dokaz da nam je potreban VAR u tenisu - nadovezala se Kasatkina.

BONUS VIDEO: Nesportsko ponašanje britanskih navijača nakon pobede Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)