ONI SU KRIVI... Bivši trener Novaka Đokovića "optužio" Srbiju za propast američkog tenisa

Novosti online

04. 03. 2024. u 11:42

Andre Agasi, jedan od najvećih asova u istoriji tenisa, bio je domaćin Rafaelu Nadalu i Karlosu Alkarazu na egzibiciji u Las Vegasu.

ОНИ СУ КРИВИ... Бивши тренер Новака Ђоковића оптужио Србију за пропаст америчког тениса

EPA-EFE/MARK CRISTINO

Tom prilikom je pričao o situaciji u svetskom vrhu, a posebno se osvrnuo na činjenicu da njegovi Amerikanci nisu osvojili grend slem čak 21 godinu, a za to "krivi" Srbiju, pre svega aludirajući na Novaka Đoković koji već mnogo godina dominira ovim sportom. 

- Ubeđen sam da su za to „krivi“ Španija, Srbija i Švajcarska - istakao je Agasi, pa se osvrnuo na dominaciju Đokovića, Nadala i Federera prethodnih decenija. 

- Svako od njih je doneo pravo čudo, nešto jedinstveno. Zamislimo da jedan od njih trojice nije postojao, da li bismo sada govorili o 34 ili 36 grend slemova dvojice od njih.

Andre Agasi ističe da jedino Karlos Alkaraz ima potencijal da ostvari velike rezultate u narednim godinama.  

- Alkaraz ima sve što je potrebno da napravi razliku. Međutim, ostavlja utisak da je u periodu rekonstrukcije i kao da želi da napravi spektakl svakih deset sekundi. Novak, Rafa i Rodžer su umeli da pobeđuju i kada nisu imali dobre dane. Ako me pitate ko je bolji sa 20 godina, Alkaraz ili Nadal, rekao bih ovaj drugi - zaključio je Agasi.

BONUS VIDEO: Nesportsko ponašanje britanskih navijača nakon pobede Novaka Đokovića

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!