SRBI SAPLIĆU ALKARAZA: Obavljen žreb za masters u Majamiju

Novosti online

18. 03. 2024. u 18:59

Novak Đoković je rešio da ne igra turnir "Majami open 2023", ali Srba će na tom mastersu biti.

СРБИ САПЛИЋУ АЛКАРАЗА: Обављен жреб за мастерс у Мајамију

FOTO: Tanjug/AP

Prvi nosilac, u odsustvu Noleta koji je najbolje rangirani teniser sveta i na najnovijoj ATP listi, je osvajač titule u Indijan Velsu, "drugi reket" planete, Karlos Alkaraz.

On će u prvom kolu biti slobodan, u drugom igrati protiv pobednika meča u kome Srbin australijskog porekla Aleksandar Vukić igra protiv Roberta BAene Karbaljesa.

U trećoj rundi Španac bi mogao da igra protiv još jednog Srbina.

Istina, do tog potencijalnog meča Dušan Lajović će morati da se naradi - prvo igra protiv Gaela Monfisa, a potom protiv Borne Ćorića koji je, kao 32. nosilac, slobodan na startu.


Od naših reprezentativaca tu je najpre još i Laslo Đere, kome je žreb odredio da za prvog rivala ima nekog od kvalifikanata, a ako pobedi, igraće protiv Karena Hačanova, koji je kao 15. nosilac slobodan u prvoj rundi.


Za razliku od Đerea koji je Alkarazovoj polovini žreba, u drugoj, "donjoj" je Miomir Kecmanović. On će igrati protiv Jungčeg Šanga iz Kine, a pobedi li ga, čeka ga meč sa Alehandrom Davidovičem Fokinom, 27. favoritom.


Tu polovinu žreba kao drugi nosilac predvodi Janik Siner, koji će u četvrtfinalu, ako favoriti opravdaju očekivanja, igrati sa boljim iz derbija Rubljov - Cicipas, a u polufinalu protiv Danila Medvedeva.

Podsetimo, povodom odustajanja Noleta od ovogo mastersa, portal "Puls sports", jedan od najvećih afričkih koji se sportom bavi, objavio je sledeći tekst, koji vam "Novosti" prenose u celosti:

Pet razloga zbog kojih je Đoković odustao od Majami opena

Povlačenje koje je Novak Đoković izveo sa mastersa u Majamiju, turnira na kome je, istorijski posmatrano, dobro igrao, dolazi kao iznenađenje mnogim njegovim navijačima i teniskim entuzijastima.

Evo pet mogućih razloga zašto je Đoković doneo odluku da se povuče sa ovog turnira

1. Problemi s povredom

Đoković se možda muči sa povredom, ili problematičnim zdravstvenim detaljem koji zahteva odmor i okrepljenje. Imajući u vidu njegovu posvećenost da održava vrhunsku fizičku spremnost, odustajanje od Majami opena mogla bi da bude mera predostrožnosti kako bi se izbeglo pogoršnjanje bilo koje postojeće povrede.

2. Umor i iscrpljenost

ATP turneja ima takav raspored da je to iscrpljujuće, pa teniseri često doživljavaju fizički ali i psihički umor od konstantnih putovanja i takmičenja. Đoković, kao jedan od najaktivnijih igrača na turneji, možda je odlučio da preskoči Majami kako bi napunio baterije i stavio kao prioretet svoje opšte stanje.

3. Fokus na grend slem turnire

Kao višestruki grend slem šampion, Đokovićev primarni fokus mogli bi da budu glavni turniri, kao što su Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i Ju-Es open. Kako je Majami turnir iz serije 1000, Đoković je možda odlučio da sačuva energiju i resurse za predstojeće grend slemove koji ga čekaju u nastavku sezone.

4. Lični razlozi

Đoković možda ima privatne obaveze koje su bile razlog za njegovo povlačenje sa Majami opena. U te obaveze spadaju od posvećivanja porodici, do posvećivanja drugim profesionalnim i poslovnim stvarima van tenisa (u vreme pomenutog mastersa).

5. Priprema za sezonu na šljaci

Kako se približava deo sezone koji se igra na šljaci, Đoković je možda odabrao da kao prioritet pred sebe stavi treniranje i pripremu za predstojeće turnire na ovoj podlozi. Imao je Đoković i neke istorijske uspehe na šljaci, pa je možda rešio da skroji svoj raspored tako da ima najbolje rezultate upravo na mečevima koji se igraju na pomenutoj podlozi.

U krajnjem slučaju, Đokovićeva odluka da se povuče sa Majami opena verovatno je kombinacija više faktora, uključujući fizičko stanje, strateško planiranje i lične okolnosti", zaključuje se u pomenutom tekstu.

Ako vas Novak Đoković zanima, a i sve što se tenisa tiče, pratite vesti o tome na sportskim stranicama "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!