POČEO JE LOV NA NOVAKA ĐOKOVIĆA: Sve se rešava u Parizu, a evo od koga mu preti najveća opasnost

Novosti online

02. 04. 2024. u 10:00

SRPSKOM TENISERU Novaku Đokoviću se prilično približio Italijan Janik Siner, ali nije daleko ni Karlos Alkaraz i njih dvojica imaju realne šanse da napadnu broj 1 do kraja sezone na šljaci.

ПОЧЕО ЈЕ ЛОВ НА НОВАКА ЂОКОВИЋА: Све се решава у Паризу, а ево од кога му прети највећа опасност

FOTO: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sa druge strane, teorijski gledano tu opciju ima i Danil Medvedev. Potpuno je jasno kako će izgledati borba za prvo mesto na ATP listi.

Novak Đoković ima 9.725 poena na poslednjoj ATP listi (brani 2.315). Siner je sakupio 8.710 (brani 585), Alkaraz ima 8.645 (brani 2.265) a Medvedev je na cifri 7.165 (brani 1.280).

FOTO: Tanjug/AP

Odmah pada u oči velika razlika u broju poena koje brane Đoković i Siner. Zbog činjenice da na odbranu Kupa musketara na Rolan Garosu ide čak 2.000 poena, može se očekivati da najbolji teniser svih vremena u Pariz stigne kao broj 1, ali će mu tamo biti jako teško. Jer Siner brani samo 45 bodova u Gradu svetlosti, što znači da će – u kombinaciji sa prethodnim rezultatima – imati šansu da postane prvi na svetu čak i ako Nole odbrani titulu, kako piše "Sport klub".

Naravno, Đokovićeve šanse da ostane broj 1 zavisiće i od njegove forme ali i broja turnira za koje se odluči da igra.

Srbin je odavno rekao da prva pozicija na svetskoj listi više nije njegov prioritet, tako da će raspored praviti u skladu sa ambicijama na najvećim turnirima – odnosno najvažnije će mu biti da ne stigne premoren na Olimpijske igre u Parizu u julu.

BONUS VIDEO Novak Đoković na projekciji dokumentarnog filma o Nikoli Piliću

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)