SRPKINJE NAPREDOVALE: Izašla je nova VTA lista, Švjontek ubedljivo prva, Olgda Danilović i Natalija Stevanović skočile na lestvici

Filip Milošević

06. 05. 2024. u 09:57

Najbolje rangirana srpska teniserka Olga Danilović napredovala je za deset pozicija i na danas objavljenoj WTA listi zauzima 112. mesto sa 698 bodova.

СРПКИЊЕ НАПРЕДОВАЛЕ: Изашла је нова ВТА листа, Швјонтек убедљиво прва, Олгда Даниловић и Наталија Стевановић скочиле на лествици

Foto: Profimedia

Drugorangirana srpska teniserka Natalija Stevanović napredovala je za tri mesta i trenutno je 186. igračica sveta. Ona je sakupila 405 poena. Dejana Radanović je 228. teniserka sveta sa 325 bodova.

Poljakinja Iga Švjontek je i dalje na prvom mestu WTA liste sa 10.910 bodova, dok je druga Beloruskinja Arina Sabalenka sa 7.498 poena.

Amerikanka Koko Gof je na trećoj poziciji sa 7.313 bodova, dok je Kazahstanka Elena Ribakina četvrta sa 6.673 poena. 

Amerikanka Džesika Pegula je peta teniserka sveta, dok je Čehinja Marketa Vondroušova napredovala za jednu poziciju i trenutno je šesta na WTA listi. Kineskinja Ćinven Dženg je skočila za jedno mesto i sada je sedma teniserka sveta, dok je Grkinja Marija Sakari pala na osmo mesto WTA liste.

Uns Džabir iz Tunisa je deveta igračica na WTA listi, a najboljih deset teniserki sveta kompletira Letonka Jelena Ostapenko.

BONUS VIDEO: Pečat najboljeg - Koje rekorde sada juri Novak Đoković?

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)