"NEĆU!" Rafael Nadal posle poraza na Rolan Garosu uzeo mikrofon, zastao - pa ovo poručio svima na svetu

Novosti online

27. 05. 2024. u 18:44

Rafael Nadal je izgubio već u 1. kolu Rolan Garosa, grend slema koji je ostvarao rekordnih 14 puta, a onda se na emotivan način obratio publici.

НЕЋУ! Рафаел Надал после пораза на Ролан Гаросу узео микрофон, застао - па ово поручио свима на свету

Screenshot / Eurosport

Podsetimo, Aleksander Zverev je pobedio Nadala u izvrsnom meču, posle čega je Španac zamoljen nešto nesvakidašnje, da se kao poraženi akter prve runde nadmetanja obrati publici.

Ali, nesvakidašnja je i Rafa pojava u svetu tenisa, a ako osvajač 20 grend slem pehara, a kao "čovek-institucija" Otvorenog prvenstva Francuske, i ne čudi što je dobio takvu molbu.
Obraćanje je počeo ovako:
- Želim najpre da se zahvalim na ovoj fantastičnoj podršci. Teško mi je da pričam u ovom trenutku pred vama, jer ovo bi mogao da bude moj poslednji put da igram ovde. Nisam potpuno siguran u to, jer možda i jeste poslednji... Ali, neću to da kažem. Prosto, ne mogu da potvrdim. Ono što me je posebno obradovalo, to je što je publika bila sjajna cele nedelje. Bio je ovo poseban trenutak za mene, da osetim ljubav ljudi na mestu koji najviše volim - počeo je Rafa.

Osvrnuo se i na sjajnog Zvereva.

- Moram da čestitam Saši na sjajnom meču, na zasluženoj pobedi. Stvarno ti želim sve najbolje u nastavku turnira. Teško je bilo igrati protiv tebe ovoga puta.

A onda, reč, dve o onome što sledi:

- Teško je reći šta me čeka u budućnosti. Veliki je procenat šansi da se neću vratiti na naredni Rolan Garos, ali ne mogu da potvrdim. Uživao sam ovde, mnogo bolje osećam loptu nego pre dva meseca i... Mislim, možda za dva meseca kažem "dosta je", ali to ne osećam sada! Još imam pred sebom neke ciljeve, hoću da se vratim ovde, na ovaj teren, za Olimpijske igre. Neke divne stvari sam uradio ovde, to ni kao dete nisam mogao da zamislim, stvarno nisam mogao ni da sanjam. Bio je to jedan divan proces, puno je divnih uspomena, svaka godina je bila, naravno, drugačija... ali, ovde je sve specijalno, svi koji ovde rade i iza scene, pa bih da se zahvalim i njima, ali i svima prisutnima, i mojoj porodici, ali i svima koji su mi pomagali u raznim segmentima mog života. Osećaj koji se ima ovde je nezaboravan. Hvala vam od srca - zaključio je Rafael Nadal.

Ako vas Novak Đoković i Rafael Nadal zanimaju, sve najnovije i najvažnije vesti o njima, ali i one najzanimljivije, pratite i dalje na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)