NIJE UOPŠTE SVEJEDNO! Novak Đoković pred izlazak na teren: Dobar je momak, znam ga, trenirali smo zajedno - borac je!

Na sledećem stepeniku koji bi Novak Đoković (1. na svetu) trebalo da preskoči na putu ka odbrani titule u Parizu danas će biti ispisano ime Roberta Karbaljesa Baene (62. ATP).

НИЈЕ УОПШТЕ СВЕЈЕДНО! Новак Ђоковић пред излазак на терен: Добар је момак, знам га, тренирали смо заједно - борац је!

Foto: Goran Čvorović

Novak ga je do sada dva puta pobeđivao u karijeri, daleke 2019. na Ju-Es openu i prošle godine na Australijan openu, oba puta bez mnogo muke, u tri seta. Mala, ali ne zanemarljiva razlika, ovoga puta biće u tome što se igra na šljaci.

- Španac je odrastao na ovoj podlozi – ističe Novak. - Dobar je momak, znam ga, trenirali smo zajedno u Španiji. Borac je, nema neko veliko oružje u svojoj igri, nešto što odskače u odnosu na ostale udarce, ali svugde je solidan, u forhendu, bekhendu, riternu, na servisu. Neće da pokloni pobedu. Zato znam šta mi valja činiti. Moram da se dobro spremim i da zaradim svaki poen.

U prvom meču protiv Francuza Erbera stekao se utisak da je Đoković igrao samo onoliko koliko je bilo potrebno, čuvajući energiju za ono što tek dolazi.

- Nivo igre je bio dosta zadovoljavajući. Suma sumarum tog meča je pozitivan. Da može bolje – apsolutno može, ali bila je to dobra pobeda. Penjemo se dalje – naglasio je prvi reket sveta u razgovoru s novinarima.

Ovime je Novak aludirao na metaforu koju je izneo na terenu, da je osvajanje Rolan Garosa za njega kao penjanje uz planinu, korak po korak.

- Tako sam se, nekako, tokom svoje karijere, uvek osećao na Rolan Garosu. Od četiri grend slema ovaj je ubedljivo bio najteži za osvajanje. Najmanje sam ga i osvojio, u poređenju s drugim grend slemovima. Neki mečevi koje sam ovde imao, naročito protiv Nadala, bili su stvarno zahtevni, fizički iscrpljujući. Bilo je puno nekih poteškoća na ovom turniru da bi se osvojio. Za mene je ubedljivo najveći izazov. Pogotovo, kada možda nisam u izvrsnoj formi, kao ove godine u kojoj nisam pobedio mnogo mečeva na šljaci. Kada nivo samopouzdanja nije možda tako visok, ulaziš u mečeve s merom predostrožnosti, dozom male sumnje, da li će stvari da krenu onako kako želiš - svestan je Novak koncentracije koju će morati da uloži u svakom predstojećem duelu.

Đoković polako podiže formu, u očekivanju da ona dostigne zadovoljavajući stepen kada to bude bilo najpotrebnije.

- Kada je u pitanju Rolan Garos, u poređenju sa svim drugim turnirima na šljaci, ovde se uvek najbolje osećam. To i jeste cilj. Kada sam krenuo da igram turnire na šljaci, sve je to bila priprema za Pariz. Nadam se da ću moći samo da podižem nivo igre – poručuje.

Takav pristup je u poslednje vreme bio pobednički, pa nema razloga da se menja. Primećuje to i Novak:

- Zanimljivo je, ako pogledamo istoriju mojih rezultata na Rolan Garosu, da sam ga poslednje tri-četiri godine osvojio dva puta. A prvih deset-petnaest godina u karijeri uspeo sam samo jednom.

Ključ je, valjda, pronašao.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Ovo što je Novak Đoković uradio na Vimbldonu je ravno - čudu!