LOŠE, BAŠ LOŠE! Novak Đoković dobio najgore vesti pred meč drugog kola Rolan Garosa

Novosti online

30. 05. 2024. u 10:35

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće danas treći po redu meč na terenu "Filip Šatrije" protiv Roberta Karbaljesa Baene u drugom kolu Rolan Garosa.

ЛОШЕ, БАШ ЛОШЕ! Новак Ђоковић добио најгоре вести пред меч другог кола Ролан Гароса

FOTO: Tanjug/AP

Podsećanja radi, branilac titule u Bulonjskoj šumi je na startu savladao domaćeg igrača Pjera Iga Erbera u tri seta i tako odbranio 50 bodova, ali mu ogroman problem pravi Janik Siner.

Prema "lajv" tabeli, Italijan je trenutno broj jedan na ATP listi, a u drugoj rundi je sa rutinskih 3:0 savladao Rišara Gaskea.

FOTO: Tanjug/AP

 

Momak sa Apenina, koji ne nosi nijedan bod od prošle godine, došao je do 100 bodova i povisio prednost nad Đokovićem.

Sada Siner ima 8.875 bodova, a Novak 8.010 bodova. Srbinova jedina šansa za ostanak na mestu lidera je odbrana titule na grend slemu u Parizu.

Italijan polako preuzima primat od Đokovića, ali ne želi o tome da priča, ide korak po korak.

– Ne opterećujem se razmišljanjem o prvom mestu na svetu – ističe šampion Australijskog opena.- Svestan sam da ne mogu više da treniram nego što već radim, niti mogu više da pokušavam da pobedim. Pratim rezultate ostalih tenisera kada mogu, ali mi je važnije da se odmaram i ne opterećujem mnogo time.

Iako se zbog problema sa kukom predao u Madridu bez igre, iako je preskočio Rim, prva dva meča u Parizu ubedljivo je dobio.

– Sve je bilo bolje sada nego u prvom meču protiv Jubenksa – zadovoljan je ubedljivim trijumfom protiv Rišara Gaskea sa 6:2, 6:4, 6:2. - Pogotovo mi je servis dobro išao u važnim momentima. On je igrač koji vam daje ritam i bolje sam osetio udarce, moji procenti su bili viši.

Kaže da je problem sa povredom prošlost.

– Kada sam došao u Pariz, rekao sam da ću igrati samo ako mi je kuk 100 odsto. Sve je kako treba. Mnogo sam zadovoljan. Iza mene je dug period bez treninga, ali sada je sve u redu.

Rival u trećem kolu je Rus Pavel Kotov koji je eliminisao Stena Vavrinku. Kotov ima 25 godina, zauzima 56. mesto na svetskoj listi, a u jedinom prethodnom meču Siner ga je nedavno savladao u Madridu sa 6:2, 7:5.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRBI PEVALI, A ONDA... Onda su naišli Danci i desilo se - ovo! (VIDEO)