ŠPANAC ZAPRETIO ĐOKOVIĆU: Želi da demonstrira silu

Novosti online

30. 05. 2024. u 12:24

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće danas treći po redu meč na terenu "Filip Šatrije" protiv Roberta Karbaljesa Baene u drugom kolu Rolan Garosa.

ШПАНАЦ ЗАПРЕТИО ЂОКОВИЋУ: Жели да демонстрира силу

FOTO: Tanjug/AP

Na toj skali leži i sudbina Roberta Karbaljesa Baene koji Srbina poznaje veoma, veoma dobro.

Trenutno prvi i 63. igrač planete su odmerili snage samo dva puta do sada, oba puta na grend slemu i oba puta je slavio Novak Đoković, a rivalu nije dozvolio da osvoji nijedan set. Ipak, prethodna dva puta su mečevi odigrani na betonu, a prethodni je viđen na Australijan openu 2023. godine u prvom kolu i tada je Srbin ubedljivo slavio, iako je bio povređen.

- Odrastao je na ovoj podlozi, specijalista za šljaku, veliki borac. Nema velika oružja, nešto što odskače da je mnogo snažno, ali svuda je solidan – forhend, bekhend, servis ritern. Ne poklanja mnogo, moraću dobro da zaradim svoju pobedu - rekao je Đoković.

FOTO: Tanjug/AP

Karbaljes Baena je siguran da ovde ima manje šanse nego na drugim turnirima jer zna da Đoković uvek ističe da su mu najbitniji grend slem turniri. Uostalom, upravo je poručio da se sada oseća najbolje od početka godine.

- Čini mi se da nije u formi, barem ja to tako vidim. Retkost je da dođe na ovaj turnir, a da još nije osvojio nijednu titulu ove godine, to je važan podatak. Ipak, takođe je i tačno da nije isto igrati s Đokovićem na turniru iz serije 500, recimo, gde može malo da spusti gard i na grend slemu, koji su mu najveći ciljevi. Ipak, probaću da iskoristim to što je u nešto slabijoj formi - rekao je Karbaljes Baena.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

HTEO SAM DA VEŽEM PERTLU...: Milan Marić ispričao anegdotu iz perioda kada je imao 30 kilograma viška