NE ŽELIM DA SE ZAMARAM! - Novak Đoković objasnio "tajnu" uspeha

Rutinskom i odličnom igrom, slavio protiv Španca Roberta Karbaljesa Baenu (62. ATP), rezultatom 6:4, 6:1, 6:2.

НЕ ЖЕЛИМ ДА СЕ ЗАМАРАМ! - Новак Ђоковић објаснио тајну успеха

Foto: Goran Čvorović

- Način na koji sam pobedio, to je onako kako želim da igram i da se osećam. Ne želim sebi da komplikujem život. Drago mi je što sam uspeo da započnem turnir na ovaj način. Ne želim da igram duge mečeve, uz četiri-pet sati fizičke iscrpljenosti. Zašto bih to sebi radio? Želim da pobedim što brže, bolje i efikasnije i da odmaram telo za naredni meč - istakao je Novak odgovarajući na pitanje "Novosti" na konferenciji za medije.

Trudio se Karbaljes Baena iz petnih žila trudio da prikaže svoj najbolji repertoar pod svetlima najveće pariske arene, ali nije imao nikave šanse da naudi prvom reketu sveta. Delovao je Novak opušteno, dodavao gas samo kada je trebalo, a upravo to se dogodilo u završnom gemu prvog seta, što je bilo više nego dovoljno za brejk i osvojanje prvog seta.

- Veoma težak prvi set, Roberto je igrao s puno kvaliteta i preciznosti, pravio je minimum grešaka, morao sam mnogo da trčim i da radim za svaki poen. Ali, poslednji gem u 1. setu igrao sam odlično.  Posle sam podigao kvalitet igre. Zadovoljan sam. Svaki put kad izađem na teren imam velika očekivanja, moram da se zadovoljim svojom današnjim perfomansama – preneo je Novak osećaj s terena čim se meč završio.

Za fantastičnu bekend paralelu ispaljenu pored stuba publika ga je nagradila gromoglasnim aplauzom, a upravo taj udarac je, kasnije, bio predmet njegove profesorske demonstracije, kada ga je moderatorka Marion Barotoli zamolila da je nauči kako to izvodi. Uradio je to besprekorno, na asistenciju jedne od skupljačica loptica.

- Vidim na tvojim patikama broj 24. Osvojiti jedan grend slem je teško, nemam reči kojima bih iskazala poštovanje za osvojenih 24. Bravo i hvala ti od sveg srca za to što si uradio za tenis – odala je na kraju priznanje Novaku Bartolijeva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?