TUGA ZBOG PORAZA, RADOST ZBOG TURNIRA: Olga Danilović o svom nastupu na Rolan Garosu

Lavovski se borila Olga Danilović u Parizu, došla do osmine finala, ali dalje nije mogla. Isprečila se peta teniserka sveta, Čehinja Marketa Vondrušova (6:4, 6:2).

ТУГА ЗБОГ ПОРАЗА, РАДОСТ ЗБОГ ТУРНИРА: Олга Даниловић о свом наступу на Ролан Гаросу

Foto: Goran Čvorović

Novinare je posle poraza zanimalo da li kod Olge prevladava tuga zbog poraza, ili radost zbog sjajnih rezultata koje je prethodno postigla na ovom turniru.

- U ovom trenutku, pola sata posle završetka, možda ne mogu da vidim sve jasno, tužna sam zbog meča, ali ne mogu da kažem da se nisam borila, da nisam dala sve od sebe. Nije bio moj dan. Imam negativan stav o ovom meču, ali ne mogu da kažem da to preovlađuje – sažela je Olga.

Bila je, čini se, za nijansu nervoznija nego u prethodnim mečevima, što je i normalno, imajući u vidu da se igralo za četvrtfinale grend slema.

- Sigurno je da je postojala pozitivna nerovoza. Koliko god pokušavaš da skloniš misli, ipak je to osmina osmina finala grend slema. Iskreno, nisam se osećala nervoznije nego u prethodnim mečevima. Ali, sigurno je postojala pozitivna trema. Hvala bogu, pa je postojala. Da je nije bilo, nešto ne bi bilo u redu! – istakla je.

Dosta su uticali i uslovi koji nisu pogodovali njenoj igri.

- Teren je bio veoma spor. Imala sam osećaj da sam udarala loptu, a da ona "nigde" nije išla. To me je malo frustiralo. Imam u glavi plan, a šta god da radim na terenu, lopta nije ona "moja". Otišla je gde sam želela, ali nije imala težinu koju je trebalo da ima. Ali, tako je kako je – zadržala je Olga pozitivan stav.

Promene u rasporedu, odlaganje mečeva i loši vremenski uslovi s neprestanom kišom koja ovih dana pada u Parizu, takođe su imali svoj doprinos u porazu.

- Sigurno je da nisam najsvežija osoba. To se videlo i u meču. Ne znam šta je s ovim vremenom, ovo je stvarno strašno! Prvih nekoliko dana smo se šalili, ali sada više nije smešno. U junu smo, ljudi idu na letnji odmor, a mi se smrzavamo. Nisam ni ponela toliko toplih stvari. Idemo na večeru, a ja kao Eskim, samo mi oči vire. Sigurno je i to uticalo, jer ovakvo vreme nije pogodno za moju igru. Moja lopta nema tu težinu kao kada je sunce. Ali, nema izgovora. Uradila sam sve što sam mogla. Sigurno je i da su uticali i prethodni mečevi, od kojih sam svaki igrala tri sata – zaključila je Danilovićeva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor