NOLE JE KAO VUDS, RONI I BOLT: Tenis pati jer je Đoković van terena, jake tvrdnje svetskih novinara

S. R.

09. 06. 2024. u 18:35

PRINUDNA pauza usled povrede meniskusa Novaka Đokovića šteti globalnom imidžu tenisa. To je mišljenje novinara iz Velike Britanije. Naravno, u medijima sa Ostrva najveća je briga da li rekorder sa 24 grend slem krune ne bude spreman za Vimbldon (1-14. jul).

НОЛЕ ЈЕ КАО ВУДС, РОНИ И БОЛТ: Тенис пати јер је Ђоковић ван терена, јаке тврдње светских новинара

Foto: Tviter

- Tenis bi mogao da bude u problemu ako Novak ne dođe na Vimbldon. Snuker zna sve o tome. Ne mogu da priušte da izgube Ronija O'Salivena. Golf se i dalje oslanja na Tajgera Vudsa. Interesovanje za atletiku je opalo otkako je Jusein Bolt prestao da se takmiči. Isto bi moglo da pogodi i tenis. Postoje zvezde kao što su Karlos Alkaras i Janik Siner, ali nisu ni blizu te kategorije. Neki ljudi prevazilaze sport i zlata su vredni. Đoković je jedan od takvih i sada je potreban više nego ikada - kaže Majkl Mekenzi, iz britanskog "Ekspresa".

Zasad, veruje se da nastup na Olimpijskim igrama u Parizu nije ugrožen Đokoviću. Šta više, uprkos pauzi,tvrde da bi bio u maloj prednosti u odnosu na ostatak karavana.

- Ako se vrati na vreme za OI mogao da ima prednost u svežini u odnosu na rivale, koji su morali da igraju Vimbldon, ali i da menjaju podlogu, da sa šljake prelaze na travu i nazad na šljaku. Ali, ne postoje ni garancije da će Đoković igrati sa istim intenzitetom i velikom preciznošću odmah po povratku na Tur. Izazov sa meniskusom je u tome što u tom predelu postoji nizak protok krvi, što može usporiti zarastanje. Drugi izazov je i taj što Đoković ima 37 godina - ističe Kristofer Klari, novinar "Njujork Tajmsa".

Međutim, tu je i oprečno mišljenje Italijana Ubalda Skanagate, koji nudi svoje argumente.

- Ako se vrati i bude fizički spreman, dajem mu više šansi da osvoji slem, nego OI. Zašto to kažem? Zato što ima veće šanse kada se igra na tri dobijena seta. Čak i ako izgubi set, dva, može da se vrati i da preokrene. Na Igrama ako izgubite jedan set, imate manje vremena za povratak, jer se igra na dva dobijena seta. Dobrim igračima mečevi na tri dobijena seta daju više šansi da se vrate. Potrebno je tu i malo sreće na žrebu, što može da se desi na Igrama, ima igrača koji nisu toliko dobro rangirani iz pojedinih zemalja - zaključuje Skangata. n

Rafa ili Nole bi pobedili u polufinalu

NIZAK kvalitet tenisa u polufinalnom duelu Rolan Garosa između Karlosa Alkaraza i Janika Sinera neprijatno je iznenđenje.

- Taj meč nas je podsetio koliko su Federer, Nadal i Đoković bili "nehumani" u poslednjih 20 godina. Rafa iz prve runde bi pobedio danas. Isto bi uradio i Novak sa pokidanim meniskusom - ističu francuski novinari.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura