DA LI SE FEDERER VRAĆA IZ PENZIJE? Mogao bi na teren, ali pod ovim uslovom

Novosti online

19. 06. 2024. u 12:57 >> 13:03

Švajcarski teniser Rodžer Federer mogao bi da se vrati iz penzije, bar nakratko, ako ga veliki rival i prijatelj Rafael Nadal pozove da zajedno igraju turnir dublova na Lejver kupu.

ДА ЛИ СЕ ФЕДЕРЕР ВРАЋА ИЗ ПЕНЗИЈЕ? Могао би на терен, али под овим условом

Foto: Profimedia

Rodžer Federer je u paru sa Rafom Nadalom odigrao poslednji meč pred rasprodatim tribinama "O2 arene" u Londonu. Na Lejver kupu 2022. godine izgubili su od Frensis Tijafoa i Džeka Soka 4:6, 7:6 (2), 11:9.

Lejver kup je turnir koji se igra od 2017. godine, na kojem selektori, koji moraju biti legende tenisa, biraju igrače za mečeve najboljih šest igrača iz Tima Evrope i Tima sveta.

Na svakom prethodnom turniru Evropu je vodio Bjorn Borg, a tim sveta Džon Mekinro.

Tri igrača ulaze u tim na osnovu plasmana posle Rolan Garosa, a trojicu biraju selektori pre početka Ju-Es opena.

Foto: Profimedia

Za tri dana igra se devet mečeva singla i tri duela. Dve godine nakon što je zamolio Nadala da dođe i odigra sa njim poslednji meč u karijeri, Federer bi mogao ponovo da bude na terenu.

- Ne mislim da ćemo zajedno igrati dubl na Lejver kupu, ali ako Rafa bude tražio, ja ću sigurno biti tu - rekao je Federer.

Rodžer Federer, osvajač 20 grend slem titula, i Nadal, osvajač 22 grend slem titule, igrali su jedan protiv drugog 40 puta u karijeri. Uspešniji je bio Nadal sa rekordom od 24 pobede i 16 poraza. U finalima je pobedio 14 od 24 puta. Odigrali su ukupno 20 mečeva na tvrdoj podlozi (11:9 za Federera), 16 na šljaci (14:2 za Nadala) i četiri na travi (3:1 za Federera).

Ove godine Lejver kup će se igrati od 20. do 22. septembra u Berlinu.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

BUGARKA SE POHVALILA SUSRETOM SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta mu je poklonila (FOTO)