RUSI SU ZAPANJENI! Ovo ih je dočekalo na Vimbldonu

Novosti online

01. 07. 2024. u 12:56

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija", kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. Najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" iznedrile su "dodatak" koji je prilično šokirao Ruse.

РУСИ СУ ЗАПАЊЕНИ! Ово их је дочекало на Вимблдону

FOTO: Tanjug/AP

Dok dobar deo sveta prati šta se dešava tokom treće godine ovog krvavog sukoba (najnovije vesti iz Ukrajine uživo možete da pratite na posebnoj stranici portala "Novosti" - kliknite OVDE), sve su zanimljivija dešavanja i u sportskim krugovima daleko od linija fronta.

Tako je sada odlučeno, od strane organizatora trećeg ovosezonskog teniskog grend slem turnira Vimbldona, da su ruska obeležja zabranjena na ovom nadmetanju.

Ali ne samo da sportisti ne mogu da učestvuju kao "teniser ili teniserka iz Rusije" (već su u pitanju "neutralni sportisti", sa belom zastavom koja ih predstavlja), već i navijači neće smeti da na tribine donose zastave Ruske Federacije.

Nikakvog pomena Rusije, a ni vizuelnog prikaza njenih simbola, ne sme da bude na Vimbldonu tokom dvonedeljnog teniskog nadmetanja.

Teniseri iz Rusije i Belorusije (a među njima i Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Arina Sabalenka...) dobili su dozvolu da učestvuju tek kada su potpisali "deklaraciju o neutralnosti", javlja ruska novinska agencija "RIA Novosti".

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što u njemu Novak Đoković radi, pratite sve najvažnije i najzanimljivije vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor