"DA VAM PONOVIM: BOMBE!" Evo šta je Novak Đoković rekao publici na Vimbldonu posle plasmana u finale

Novosti online

12. 07. 2024. u 21:07

Novak Đoković i Lorenco Muzeti odigrali su vrlo zanimljivo polufinale Vimbldnoa, posle čega je usledila zanimljiva Noletova reakcija.

ДА ВАМ ПОНОВИМ: БОМБЕ! Ево шта је Новак Ђоковић рекао публици на Вимблдону после пласмана у финале

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Đoković je u interesantnom duelu savladao Muzetija, a onda, dok je još bio na Centralnom terenu vimbldonskog kompleksa, ovako započeo svoju analizu učinjenog.

Na konstataciju da mu sledi 37. grend slem finale, čak 10. na Vimbldonu, nije hteo da prećuti nešto važno iz svoje lične, ali i srpske istorije:

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Rekao sam mnogo puta, Vimbldon je oduvek bio moj dečački san. Pričao sam tu priču mnogo puta, mislim da je važno da je ponovim. Kada sam bio mali, kada su bombe padale iznad moje glave, sanjao sam da igram na najvažnijem turniru na svetu, baš na ovom turniru, na ovom terenu. Pravio sam trofej, gledao se u ogledalu, hteo sam da budem šampion. Vizualizacija je bila važna, a imao sam ogromnu podršku moje porodice. Najpre roditelja i braće, zatim supruge, sada su tu i moja deca. Ne uzimam to zdravo za gotovo. I dalje mislim da je ovo jedinstven teren... Ali, tokom meča, vreme je da se "obavi posao". Veoma sam zadovoljan što sam pobedio, ali ne želim da stanem na tome. Nadam se da ću u nedelju opet staviti ruke na onaj trofej.

O čudesnom oporavku posle operacije kolena

- Pre mesec dana nisam znao da li ću igrati. Nisam ni znao kada ću držati reket. Ali, polako, korak po korak, uz egzibiciono ogledanje snaga sa nekim teniserima, napredovao sam, oporavljao se... Zahvalan sam svim članovima mog tima koji su mi omogućili da dovde dođem.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Nemamo mi dovoljno vremena za to!"

Na pitanje kako uspeva da svih ovih godina toliko dominira, osmehnuo se: 

- Nemamo mi toliko vremena da pričamo o tome (smeh). Svi bi voleli da imaju neki "tajni napitak", nešto što pravi šampione, što im pomaže da budu najbolji, i da dugo ostaneš to. Ali, tako nešto ne postoji. Od mnogih smo čuli da su važni trud i posvećenost, ja sam više za "pametan rad". Video sam nekoliko velikih šampiona koji su imali sličan put kao moj, pobede, uspesi, pa problemi... Na kraju, životni stil je taj moraš da podrediš sportu. A tenis je jako zahtevan sport. Da, imam ja tim, ali na terenu si sam. Ako si loš na terenu, ispadaš. Mnogo je važno i ono što se dešava van igrališta, misli, okruženje, emocije, život, sve to utiče na nastup. Prilično je duga priča. A opet, jednostavna - nasmejan je rekao Nole.

"Odoh ja u penziju... za 15 godina!"

Sledi veliko finale sa Karlosom Alkarazom, kao i 2023:

- Ja se nadam da će sada biti drugačijih ishod, a on se nada da će biti isti (smeh). On je sjajan primer nekog ko kao mladi igrač ima balansiran život. I na terenu i van njega. Okružen dobrim timom, sjajne vrednosti se gaje u toj porodici, mnogo ima harizme, nasmejan je i na igralištu i van njega, zato ga mnogi i vole.  On je najveći 21-godišnjak kog smo videli u sportu i sigurno ćemo ga gledati i u budućnosti, bez dileme. Mnogo će osvojiti on grend slemova... samo se nadam da neće u nedelju. Nego, eto, za nekih 15 godina, kada se povučem! (smeh). Šalim se, šalim se! Mislim, šalu na stranu, on me je već dobio u vimbldonskom finalu, prošle godine u uzbudljivih pet setova. Ne očekujem ništa manji izazov ni sada. On je veoma kompletan igrač i izvući će on najbolje od mene ne bih li mogao da ga pobedim - zaključio je Đoković.

Novak Đoković - Karlos Alkaraz, "H2H", međusobni dueli

U dosadašnjih pet mečeva, Nole vodi sa 3:2 protiv "Karlitosa", kako u domovini zovu Alkaraza.


Na "smenu" su najpre dobijali jedan drugog - Alkaraz prvi meč, u Madridu 2002, sa 6:7, 7:5, 7:5(5), Đoković na Rolan Garosu 2023. sa 6:3, 5:7, 6:1, 6:1, a onda opet Španac, i to u vimbldonskom finalu 2023, sa 1:6, 7:6(6), 6:1, 3:6, 6:4, te Nole u Sinsinatiju sa 5:7, 7:6(7), 7:6(4).


Poslednji međusobni duel Novak Đoković je rešio u svoju korist i to u polufinalu Završnog mastersa, kada je bilo dosad najubedljivijih protiv Alkaraza 6:3, 6:2. To je, ujedno, dosad jedini meč njih dvojice a da nisu obojica osvojila bar po set.

---

Ako vas Novak Đoković zanima, ali i ne samo on, već i sve ostalo iz tenisa, pratite sportske stranice portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

IZA KULISA: Šta je sve Novak Đoković radio u Parizu pre osvajanja zlatne medalje - neviđene fotografije