"ĐOKOVIĆ JE PRAVO ČUDO - OD OPERACIJE DO FINALA VIMBLDONA ZA 37 DANA": Španci se poklonili srpskopm asu

Novosti online

14. 07. 2024. u 09:46

"Đokovićevo čudo - od operacione sale do finala Vimbldona za 37 dana", glasi naslov jednog španskog časopisa. Ovim naslovom španski „As“, jedan od najvažnijih sportskih dnevnih listova na svetu, najavljuje borbu za pehar između Novaka Đokovića i Karlosa Aklaraza.

ЂОКОВИЋ ЈЕ ПРАВО ЧУДО - ОД ОПЕРАЦИЈЕ ДО ФИНАЛА ВИМБЛДОНА ЗА 37 ДАНА: Шпанци се поклонили српскопм асу

FOTO: Tanjug/AP

Srpski teniser, koji je pre nešto više od mesec dana podvrgnut operaciji kolena u Parizu, na korak je od podizanja osme titule u "Ol Ingland klubu".

Kada se Novak Đoković povredio dok je igrao u osmini finala Rolan Garosa protiv argentinskog Serundola i narednog dana najavio povlačenje zbog kidanja medijalnog meniskusa desnog kolena, malo ko je mislio da bi mogao da igra na Vimbldonu, pa čak i smatra da je njegovo učešće na Olimpijskim igrama pod sumnjom.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Novak Đoković je 7. juna operisan u Parizu, a 37 dana kasnije, tačnije danas će igrati u finale Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza.

Neverovatno ali istinito. U petak, nakon pobede u polufinalu, Đoković je branio svoju odluku, koju mnogi smatraju nepromišljenom.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

- Ne želim da dokazujem da su ljudi pogrešili. Nisam bio nesmotren, u smislu da nisam išao protiv medicinskih stručnjaka koji su usmeravali proces rehabilitacije. Ni u jednom trenutku nisam vršio pritisak da igram. „Uradio sam sve što su mi rekli, uz veliki napor, ne garantujući učešće na Vimbldonu, sve dok nisam stigao u London i testirao koleno - rekao je Đoković, kkao piše španski list "As".

FOTO: Tanjug/AP

Ni španska „Marka“, drugi izuzetno važan sportski list iz španske prestonice, ne samo da ne krije podvige Novaka Đokovića nego ih ističe u prvi plan.

"Sedamnaest godina igranja finala gren slemova“, glasi naslov „Marke“ koja je prošlog septembra, kada je Novak osvojio 24. gren slem, na naslovnoj stranici objavio njegovu sliku uz naslov da je trka za oreolom najboljeg tenisera svih vremena završena. Oni od toga stava ne odstupaju ni dan danas pred ovaj veliki dan.

Sada, prema njegovim rečima, da to nije njegov tenis u potpunosti, samo je na korak je od podizanja osmog trofeja na Vimbldonu, što bi mu bio 25. grend slem. Čudo? To samo Novak zna. 

BONUS VIDEO Nadal se priprema za Olimpijske igre - Pariz 2024

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BEZ GRUDNJAKA: Vimbldon je uvek spektakl, ali ono što je uradila Ana Ivanović niko ne može da zaseni (FOTO)