"SAMOUBISTVO NOVAKA ĐOKOVIĆA!" Nadal opleo po Noletu posle finala Vimbldona

Novosti online

15. 07. 2024. u 13:08

NOVAK Đoković je pregažen na Vimbldonu kao nikada pre. To je svima jasno, Karlos Alkaraz je demonstrirao silu, ali Srbin je imao ozbiljnih zdravstvenih problema u prethodnom periodu, pa sam dolazak u finale grend slema je senzacija sama za sebe.

САМОУБИСТВО НОВАКА ЂОКОВИЋА! Надал оплео по Нолету после финала Вимблдона

FOTO: Tanjug/AP

Međutim, mnogima nije bila jasna Novakova taktika, koji je uglavnom pokušavao da poene završava na mreži, što je šokiralo mnoge teniske stručnjake, pa i Tonija Nadala. Stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala je Đokovićevu taktiku u svojoj kolumni opisao kao "samoubistvo".

- Novak nijednog trenutka nije odavao utisak tenisera koji ima oružje kojim može da uplaši svog rivala. Njegovi udarci nisu imali preciznost niti snagu da poremete Alkaraza. Kao što sam i pisao pred finale, verovatno su sumnje odigrale svoje pred meč. Odluka nije bila laka. I sa njom se suočavaju teniseri i njihovi timovi kada igraju protiv superiornijeg protivnika. Kako pristupiti meču? Da li uobičajenim oružjem, igrajući svoj prepoznatljiv stil tenisa ili probati da se neutrališe protivnik tako što ćemo igrati nekarakteristično za sebe? Iskreno, ja bih odabrao prvo - objasnio je Toni Nadal.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Iako je Đoković istakao da ništa ne bi bilo drugačije i da je imao taktički drugačiji pristup meču, Toni Nadal se ne slaže.

- Nole je izabrao drugu opciju, znajući da njegove noge niti preciznost nisu kao nekada, kao i da bi dug i naporan meč mogao da mu odmogne. Zato je probao taktiku koja se pokazala samoubistvenom. Hteo je da zada visok tempo, igra agresivno i da skrati poene i izlazi na mrežu. Po mom mišljenju, jedina opcija koju je imao je da uspori igru - objašnjava Španac.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

BONUS VIDEO: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

SVETSKI DAN FOTOGRAFIJE: Pronalazak koji je promenio svet