FOKUS NA OLIMPIJSKE IGRE, A ZATIM PAKLENO: Novak Đoković brani najviše poena od svih do kraja 2024. godine!

S. Rajić

18. 07. 2024. u 22:20

U CRNOJ Gori crpi energiju, hvata ten, ali i zalet za ostatak sezone. Novak Đoković aktivan odmor provodi sa porodicom na Jadranu, a posle Olimpijskih igara u Parizu čeka ga paklena jesen, jer je lane sakupio ubedljivo najviše poena (5.300), u odnosu na Janika Sinera (3.370) i Karlosa Alkaraza (2.180). Srpski teniser drugoplasirani na ATP listi, sprema se za jurnjavu za zlato, ali osim te satisfakcije neće mu doneti bodovni saldo za rang-listu.

ФОКУС НА ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ, А ЗАТИМ ПАКЛЕНО: Новак Ђоковић брани највише поена од свих до краја 2024. године!

FOTO: Tanjug/AP

Završetak prošle sezone bio je furiozan i perfektan. Sva četiri turnira na kojima je nastupao na kraju je podizao pehar. Otuda, pred Noletom je zadatak da odbrani čak 5.300 bodova.

Pobeđivao je redom na Ju-Es openu (Medvedeva), Sinsinatiju (Alkaraza), Parizu (Dimitrova) i završnom mastersu u Torinu (Alkaraz). Za pehar u Njujorku dobio je 2.000, na oba mastersa duplo manje, a u Italiji je saldo uvećao za 1.500 bodova. Ipak, izmenjeni kalendar sa ubacivanjem Igara mogao bi da donese i sitne korekcije u odnosu na lane. Za očekivati je da naš as propusti takmičenje u Kanadi, a da ponovo Sinsinati bude generalka za poslednji najvažnije nadmetanje i jurnjavu 25. grend slem krune.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Budući, da je najavljen nastup u baražu Dejvis kupa za opstanak, ne bi bilo čudno da Novak opet uzme mesec dana odmora i pojavi se na takmičarskom turu tek u Parizu. Sigurno da će nastupi u SAD možda odrediti dalji kalendar s obzirom na je Đoković trenutno tek sedmi u trci za Torino.

Sa druge strane, Siner i Alkaraz sigruno će se pojaviti na svim značajnim turnirima. Španac ima najviše prostora za napredak, jer je igrao samo finale Sinsinatija lane, a na ostalim je "dobacivao" do polufinale najviše. Italijan, je uspeo da prigrabi tri krune. Najbolji je bio u Kanadi, Beču i Pekingu. Poslednja dva su iz kategorije 500, a pitanje da li će sebe opteretiti igrati poslednja tri meseca kao što je bio slučaj prošle sezone.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Bodovi iz 2023.

N. Đoković - 5.300

J. Siner - 3.370

K. Alkaraz - 2.180

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! Pesme o terorističkoj OVK puštene na stadionu  pred utakmicu Borca (VIDEO)