NOVAK ĐOKOVIĆ O DOPINGOVANOM JANIKU SINERU? Nije se Nole oglasio lično, ali evo ko jeste "umesto" njega

Novosti online

20. 08. 2024. u 19:28

Teniski svet je potresla informacija da je Janik Siner bio pozitivan na doping testu. I to dvaput. U aprilu je on saznao, potom se branio daleko od očiju javnosti, jer je čitava stvar nekim čudom bila zataškana i niko osim najužih Sinerovih saradnika i onih koji su vršili istragu o tome nisu ništa znali, a sada je za to saznao čitav svet. I, neki od ljudi iz "belog sporta" burno reaguju. Novak Đoković, u ovom trenutku, nije lično - ali jeste izvršni direktor "sindikata tenisera" koje je Nole osnovao.

НОВАК ЂОКОВИЋ О ДОПИНГОВАНОМ ЈАНИКУ СИНЕРУ? Није се Ноле огласио лично, али ево ко јесте уместо њега

FOTO: Tanjug/AP

Podsetimo, Siner je komotno nastavio da se bavi tenisom i pored dva pozitivna rezultata na doping testiranjima, a ovog utorka je oslobođen optužbi jer je odbrana uspela da nadležne ubedi da je za sve kriv fizioterapeut.

On je, eto, nepažnjom, koristio za svoje potrebe kremu koja sadrži zabranjeni steroid, a onda tako umazanim prstima masirao Sinera koji je, navodno, baš tada "imao više otvorenih rana na telu". I tako je nedozvoljena supstanca ušla u organizam italijanskog tenisera.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Novak Đoković je svojevremeno oformio Asocijaciju profesionalnih igrača tenisa (PTPA) kako bi se borio sa raznim nedaćama i nelogičnostima u "belom sportu".

I, iako se sam Nole u trenutku objavljivanja ove vesti nije javno oglašavao o "slučaju Siner", jeste izvršni direktor PTPA, Ahmad Nasar.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

On je na društvenim mrežama poručio:

- Generalno je dobro kada igračima usvoje žalbe na kršenje anti-dopinga pravila. Ali, moramo da imamo jasne, dosledne procese za sve igrače. Bez obzira da li je rangiran na prvom mestu, stotom, hiljaditom, da li muškarac ili žena. I bez obzira koji deo sveta oni nazivaju domom.

Odsustvo jasnog i konzistentnog sistema stvara očigledne probleme za igrače za koje se ne smatra da su određenog (povlašćenog) ranga, pola i/ili nacionalnosti. Ovo odsustvo  sistema takođe podriva kredibilitet teniskog establišmenta kod navijača i medija. Jasnoća i doslednost su obeležja onoga što PTPA tera teniski establišment da usvoji u celosti. Za dobrobit svih - poručio je Ahmad Nasar, izvršni direktor PTPA, Noletovog "sindikata tenisera".

Podsetimo, Siner je izgubio 400 ATP bodova i 300.000 dolara, ali iako je u pitanju unošenje nedozvoljenih supstanci, on i dalje ima pravo da igra jer je utvrđeno "da nije namerno to uneo u organizam".

O tome su vas "Novosti" već izvestile u tekstu "Janik Siner dvaput pao na doping testu, ali mu dozvoljeno da igra!". Tu vas čeka podrobna analiza i kada i kako je došlo do korišćenja nedozvoljenih susptanci, i kako se Italijan branio i koja je to (privatna) firma donela odluku da je nevin.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!