SINER SE OGLASIO O SKANDALU: Ovako ću znati ko mi je prijatelj, a ko nije!

Novosti online

24. 08. 2024. u 10:04

KAO grom iz vedra neba je pre nekoliko dana odjeknula vest da je Janik Siner dva puta dobio pozitivan test na doping. Italijan je prošao bez ozbiljne kazne i došao je u Njujork gde će igrati na Ju-Es openu. On je pokušao da objasni šta se tačno desilo.

СИНЕР СЕ ОГЛАСИО О СКАНДАЛУ: Овако ћу знати ко ми је пријатељ, а ко није!

FOTO: Profimedia

Razgovarao je sa medijima u Americi i delovao je potpuno smireno, jer smatra da nije odgovoran za ono što se desilo u Indijan Velsu.

- Situacija je veoma prosta, onda kad su nas obavestili da sam pozitivan na testu, prvo što smo morali da uradimo je da saznamo o kojoj se tačno supstanci radi. Umberto (jedan od otpuštenih iz njegovog stafa) je neko ko jako dobro poznaje čitav proces, kao i šta se sve nalazi u namirnicama koje unosim. Ima visoko obrazovanje u oblasti farmacije. Tako da smo pitali njega. Iste sekunde je znao da je u pitanju njegov sprej. Znajući kako je sve zavrpšilo u mom telu, odmah smo se obratili antidoping agenciji i objasnili šta se dogodilo. Zato je postojala šansa da nastavim da igram tenis - počeo je izlaganje trenutno prvi igrač sveta.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Očigledno mu je sve to bila okalšavajuća okolnost.

- U međuvremenu smo razmišljali o tome šta bi moglo da se dogodi, ali razlog zbog kog sam mogao da igram je taj što smo znali odakle supstanca potiče i kako je dospela u moje telo. Zato je bilo veoma važno da ih odmah obavestimo. Verovali su meni i mom timu pa sam mogao da igram.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Nema nikakve dileme da mu je reputacija ozbiljno narušena u poslednjih nekoliko dana kad se sve saznalo.

- Gledano iz mog ugla, nastavio sam da igram uprkos svemu jer sam u dubini duše znao da nisam uradio ništa pogrešno. Znao sam da sam čist i takođe da nameravam da ostanem fer igrač. Ali, očigledno da bi objava vesti mogla da promeni neke stvari. Svako ko me dobro poznaje, zna da nikad ne bih uradio nešto protivno pravilima. Ne moram da pominjem da je ovo bio veoma težak period za mene i moj tim. Sve je još sveže. Hajde da vidimo, ovako ću saznati i ko mi je prijatelj, a ko nije, jer moji prijatelji znaju da nikada tako nešto ne bih uradio. Ostaju uz mene uprkos svemu. A što se reputacije tiče, to ćemo saznati vremenom. Na taj deo ne mogu da utičem.

Mnogi igrači su se javili povodom ove situacije. Smatraju da oni koji su imali isti problem nisu prošli kao Italijan.

- Razumem frustraciju nekih drugih igrača. Ali moguće da je razlog zbog kojeg su bili suspendovani to što nisu znali odakle tačno potiče supstanca, kao i o čemu je tačno reč. Ključno je bilo to što smo znali odakle supstanca potiče i kako je dospela u moj sistem. Znali smo istog momenta i jasno nam je bilo šta se dogodilo. Bili smo direktni, tako da sam bio suspendovan dva, tri dana. Nisam mogao ni da treniram, ali su brzo prihvatili objašnjenje - zaključio je Siner.

Podsetimo, Janik će u prvom kolu Ju-Es opena igrati protiv Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

BONUS VIDEO: VESELI SE SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje