NOVI SKANDAL U SVETU TENISA: Oglasili se Šapovalov i Novakov "mrzitelj" povodom novog "slučaja sa lopticom"

Novosti online

25. 08. 2024. u 10:35

Na finalnom meču odigranom Vinston-Sejlemu između Lorenca Sonega i Aleksa Mikelsena dogodio se skandal kada je Mikelsen pogodio lopticom gledaoca, a nije diskvalifikovan. Sada su se po tom pitanju oglasili Denis Šapovalov i Ben Rotenberg i izneli svoj sud.

НОВИ СКАНДАЛ У СВЕТУ ТЕНИСА: Огласили се Шаповалов и Новаков мрзитељ поводом новог случаја са лоптицом

Tanjug/AP

Rotenberg je rekao da ovakve situacije mogu da budu izuzetno opasne i da moraju biti strogo sankcionisane.

- To što igrači udaraju iz nervoze loptice u tribine je ozbiljna opasnost za navijače i treba da se postavi nulta tolerancija na tako nešto. Da li ćete imati sreće gde će loptica otići nije dovoljno da se izbegne velika kazna ili diskvalifikacija. Primer treba da bude postavljen. Ono što je ironično kod svega jeste da igrači to rade kada igraju najgore i retko kada su svesni da kada pošalju lopticu na taj način to takođe znači da nemaju ideju gde će ona da završi - napisao je Rotenberg.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Teniser Denis Šapovalov je ponovio istu rečenicu koju je rekao i kada se desio slučaj sa Janikom Sinerom i dopingom.

- Mislim da ću uskoro morati da "pinujem" (zakačim) ovaj tvit - objavio je Šapovalov i ponovio reči koje je napisao 20. avgusta kada je istakao da u svetu tenisa postoje "različita pravila za različite igrače".

Podsetimo, Mikelsen je prilikom jednog izgubljenog poena, u nervozi, jako udario lopticu a potom je ona pogodila jednog gledaoca. Kanadski teniser je prošao bez diskvalifikacije. Ista situacija desila se i na Ju-Es openu 2020. kada je Đoković to uradio, ali je tada najbolji srpski teniser momentalno diskvalifikovan.

BONUS VIDEO: NEVIĐENI SNIMAK SA DOČEKA OLIMPIJACA: Ovo će oduševiti sve Srbe!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI NE MOGU DA DOĐU SEBI: Videli ono što je Nikola Jokić uradio u Sloveniji i ostali u šoku (VIDEO)