KIRJOS GRMI NA SINERA! "Janiče, zašto pet meseci kasnije?"

Novosti online

27. 08. 2024. u 11:18

Janik Siner i doping afera u kojoj je učestvovao i dalje se nalazi u centru pažnje, a pojedini teniseri ne mogu da se pomire sa činjenicom da se toliko Italijanu gledalo kroz prste.

КИРЈОС ГРМИ НА СИНЕРА! Јаниче, зашто пет месеци касније?

FOTO: Tanjug/AP

Siner je u međuvremenu posle pet meseci otpustio fizioterapeuta koji je bio odgovoran za čitavu situaciju, ali je to zasmetalo Niku Kirjosu, jednom od najvećih njegovih kritičara.

- Samo se pitam zašto je čekao pet meseci da otpustio fizija. Ako su odmah znali šta se desilo - napisao je Australijanac na društvenim mrežama i tako rekao ono što mnogi misle.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

A u razgovoru za "ESPN" je još jednom rekao da nije fer prema ostalima što Siner nije "oštrije" kažnjen.

- Stojim iza svake reči. Za sve što stavim na društvene mreže moram da se zalažem. Video sam mnoge moje prijatelje kako prolaze kroz doping i kako su suspendovani. Videli smo primer kao što je Halep i čini se da svaki put kada se pojavi jedna od ovih stvari, uvek postoji drugačiji proces za različite igrače. Nemam ništa protiv Sinera lično. Znam koliko je važan. On je jedan od najboljih tenisera koje imamo u ovom trenutku. Znam koliko će on biti važan narednih 15 godina. Ne poričem ništa od toga. Ništa protiv njega lično. Ako pogledate Džensona Bruksbija, igrača kojem je oduzeto do godinu dana karijere, a neko kao što je Siner... Mislim da to nije fer i jednako za ostale.

Objasnio je Kirjos da svaki fiziotarapeut koji je zaposlen kod igrača dobije listu zabranjenih supstanci.

- Svaki fizioterapeut koji je zaposlen kod igrača, kao i svaki igrač, svake godine dobiju listu zabranjenih supstanci. Na petoj strani piše 'Zabranjeno u svakom trenutku'. Moramo da dobijemo definiciju šta znači 'Zabranjeno u svakom trenutku'... Prilično sam siguran da to znači bez obzira na količinu ili ako se pojavi, to znači da ste bili pozitivni. Pretpostavljam da postoji siva zona u onome što znači 'zabranjeno u svakom trenutku'. Zašto njegov tim nosi zabranjenu supstancu za koju znamo da potpuno nije neophodna u sportu je drugo pitanje. Momci poput Alkaraza su bili pitani i nekako su ostali neutralni u vezi sa tim. Ali u isto vreme postoji mnogo stvari o kojima mislim i detalja koji su nam takođe rekli.

FOTO: Tanjug/AP

 

Nisu svi jednaki i nemaju iste uslove.

- To je borba. Zbog toga su ovi igrači na neki način došli na društvene mreže sa malo nelagode. Testirao sam se u svojim hotelima pre dva dana. Konstantno se testiramo. Ovo je sport kojim se bavim ceo život. Samo želim jednake uslove za sve. Zbog toga sam bio protiv trenera u loži za igrače. Nema svaki igrač trenera. Ne može svaki igrač u kvalifikacijama da priušti trenera. Ako teren za igru nije isti za sve, pomalo gubite integritet sporta.

BONUS VIDEO VESELI SE, SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAD USTANOVA POSTANE PRAVI DOM – SVAKA TOPLA REČ ZA NJIH VREDI VIŠE