OTKRIVENA TAJNA NOVAKOVIH VRHUNSKIH REZULTATA! Svaki dan ovo uzme na prazan stomak, a sam sastojak - najskuplji je na svetu

Novosti online

02. 09. 2024. u 12:42

Kako je Novak Đoković postao najbolji teniser svih vremena, a neki će reći i - najbolji sportista svih vremena? Više je faktora tu, ali jedan tajni sastojak to je bio - sve dok nije otkriven u Noletovoj knjizi.

ОТКРИВЕНА ТАЈНА НОВАКОВИХ ВРХУНСКИХ РЕЗУЛТАТА! Сваки дан ово узме на празан стомак, а сам састојак - најскупљи је на свету

FOTO: Tanjug/AP

Novak Đoković je, naime, otkrio da je novozelandski manuka med jedna od najvećih tajni njegove ishrane.

U knjizi piše da ga teniser konzumira tako što svakog jutra pojede dve kašičice ovog meda uz veliku čašu vode na sobnoj temperaturi. Piše i da Đoković ponekad uzme med i tokom dana, kao i na terenu između setova.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

Manuka med se dobija od cvetova biljke manuke, odnosno od grma koji raste na Novom Zelandu.

Med je poznat po glavnom sastojku koji mu ujedno i diže cenu - metilglioksal (MGO), supstanci snažnog antibakterijskog svojstva koja je zapravo nuspojava pčelinje proizvodnje meda. Zato se manuka med smatra najzdravijim na svetu.

*3000 NA RAČUNU U ROKU OD 24H*
-->KLIKNI OVDE<--

"Slobodna Dalmacija" tim povodom piše sledeće:

"Prema istraživanju nemačkih naučnika, upoređivanjem uzoraka zaključeno je da najbolji manuka med sadrži od 38 do 761 miligram po kilogramu, dok običan med ima do 5 mg/kg.

Med koji sadrži puno ovog sastojka skuplji je od svih drugih.

Na primer, med sa 100 mg/kg košta oko 57 evra, ali cena meda s 500 mg/kg metilglioksala iznosi više od 170 evra za pola kilograma. Razlika u količini zavisi od sezone i tačnog porekla, a najbolji je onaj s divljih područja Novog Zelanda.

Ipak, na tržištu se nalazi puno lažnog manuka meda. Stručnjaci savetuju da se uvek kupuje samo od sertifikovanih proizvođača. Pravi manuka med nosi oznaku UMF (Unique manuka factor - "jedinstveni manuka faktor"). Uz tu oznaku je napisan i broj, a što je taj broj veći, veći je i kvalitet meda, odnosno, sadrži veće koncentracije MGO-a", piše pomenuti list.

Najpre detoksikacija, pa čuveni sok


Ali, nije manuka med jedini sastojak koji Đoković uzima natašte.

Za njega su izuzetno bitni i napici, pogotovo sok od celera koji pije svaki dan:

- Dan počinjem toplom vodom i limunom kako bih pomogao detoksikaciji tela. A onda natašte popijem sok od celera - rekao je Đoković jednom prilikom.

Nakon soka od celera, Novak prelazi na zeleni "smuti" bogat hranljivim sastojcima, ali i sa dodatkom algi.

Novak Đoković nije jedina poznata osoba koja je priznala da je sok od celera na njegovom svakodnevnom jelovniku. U ovo piće kunu se i Liv Tajler, Robert de Niro, Gvinet Paltrou, Naomi Kembel...

Osobe koje redovno konzumiraju sok od celera tvrde da blagotvorno deluje na umor, migrene, probleme sa varenjem, koncentraciju, kožna oboljenja, pa čak i autoimune bolesti.

Ako vas zanima Novak Đoković, a i sve ostalo vezano za tenis, pratite vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti".

Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NE VERUJE ŠTA GA JE SNAŠLO Završni masters visi o koncu?!