"PRVI PUT U ŽIVOTU - NE ZNAM ŠTA DA RADIM!" Novak Đoković na životnoj prekretnici

Novosti online

17. 09. 2024. u 21:57

Novak Đoković trenutno boravi u Sofiji gde je egzibicioni meč protiv Grigora Dimitrova, a na konferenciji pred ovaj duel govorio je o brojnim temama, između ostalog i o svojoj karijeri.

ПРВИ ПУТ У ЖИВОТУ - НЕ ЗНАМ ШТА ДА РАДИМ! Новак Ђоковић на животној прекретници

FOTO: Tanjug/AP

Đoković je na početku rekao da mu je drago što je ovde i što može da uzvrati gostoprimstvo svom prijatelju.

 - Drago mi je što imamo priliku da prvi put igramo u Sofiji. Ne znam koliko ću još da igram profesionalno, dobro je što sam došao sada u Bugarsku u poslednjoj fazi moje karijere, da igram sa Grigorom koji je jedan od najvećih sportista u istoriji Bugarske.  Zadovoljstvo mi je što sam ovde drugi put. Prethodno sam bio 2012, ali tada povod nije bio tenis. Pre četiri godine je on došao u Beograd da igra Adria tur i pričali smo od tada kada možemo da dođemo u Bugarsku, i na kraju je dogovor da to bude sada. Drago mi je što sam ovde i što mogu da pomognem njegovoj Fondaciji, porodici i svima koji su deo organizacije - rekao je Novak na konferenciji za medije.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Dodao je i da prvi put nema dugoročni plan u karijeri i da mu je porodica prioritet.

- Imali smo večeru sinoć i rekao sam momcima da prvi put u karijeri zaista nemam dugoročni plan. Živim u momentu. Igram ovde, pa ću ići u Kinu. Imam i egzibiciju u Rijadu, a posle toga zaista ne znam. Nemam ideju šta ću da radim. Videću kako ću se osećam. Porodica mi je važna, želim da budem tu za svoju decu, suprugu, da budem deo njigovo svakodnevnog života. Da im budem dostupan, jer nisam bio godinama zbog putovanja. Moram da napravim balans. Videćemo. Imam motiva, vuku me rekordi i rezultati, ali priorirtet moraju da imaju određeni turniri. Sada sam u Bugarskoj i tu želim da budem - jasno je odgovorio Srbin, uz potvrdu da će igrati i egzibiciju sa Del

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Potrom.

Na kraju je istakao da mu je vrlo važno da posluša svoje telo.


- Da bi vam telo i um bili na najvišem nivou, morate da vodite računa o različitam stvarima. Ne postoji jedna stvar ili formula, koja bi odgovarala svima. Svi smo drugačiji. Ovo je individualni sport, koji podrazumeva žrtvu. Ali bitno je da shvatiš ko si, kako funkcioniše tvoje telo, kako se menja. Ja sada imam 37 godina, to je za profesionalni tenis mnogo. Gotovo 20 godina igram na najvišem nivou i telo trpi. Ali sada igram manje, moram da budem pametan kada je reč o rasporedu, biram turnire na kojima želim da igram najbolje. Ali imam motiva. To je ključ. Mnogo je igrača koji žele da budu na prvom mestu, osvajaju grend slemove, takmičenje je teško i ovaj sport je jedinstven jer stalno moraš da se prilagođavaš, telo trpi – menjaju se vremenske zone, podloga... Sve to na drugačiji način predstavlja izazov. Uvek morate da budete i malo opsednuti, na dobar način, onim što radite, da volite da se budite rano, da ležete kasno... Ceo život vam se svodi na to što radite, pogotovo u pojedinačnim sportovima jer nema ko da vas zameni. Izazovno je, mnogo je mladih vukova, momaka koji žele da izazovu nas veterane, ali i dalje nam ide dobro.

Novak Đoković je odigrao egzibicioni meč sa Grigorom Dimitrovim u Sofiji.

BONUS VIDEO: NEVIĐENI SNIMAK SA DOČEKA OLIMPIJACA: Ovo će oduševiti sve Srbe!

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

KAKVA REAKCIJA! Miloš Biković obavestio Ruse, a oni ovako reagovali na to što je Nemanja Majdov suspendovan jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. Sada mu je veliku podršku poslao naš proslavljeni glumac, Miloš Biković, koji živi i radi u Rusiji, a baš tamo, ruska javnost, burno je reagovala na tu vest.

17. 09. 2024. u 17:10

Komentari (0)

DOVOLJNO JE SAMO BRATKO, NE TREBA VIŠE OD TOGA: Đoković i Dimitrov dobili poklon pred meč u Sofiji, evo i koji (VIDEO)