NI STIDA NI SRAMA! Izašla ATP lista koja to nije i svi se pitaju samo jedno, a tiče se Novaka Đokovića

Novosti online

21. 10. 2024. u 08:08

Ulazimo u završnicu teniske sezone.

НИ СТИДА НИ СРАМА! Изашла АТП листа која то није и сви се питају само једно, а тиче се Новака Ђоковића

Foto: Profimedia

Izvesno je da će Janik Siner završiti godinu kao prvi na svetu pošto je nedodirljiv na tronu i ima 11.920 bodova. Malo je i poražavajuća ova činjenica s obzirom na to da je Italijan pao na doping testu i da su mu na to progledali kroz prste. Ruku na srce, igra najbolji tenis, ali zašto bi za njega važila jedna, a za druge druga pravila. Ovako ATP neka se crveni od stida jer će im godinu kao prvi završiti dopingovani teniser. 

FOTO: Tanjug/AP

 

Drugi je Karlos Alkaraz sa 7.120, dok je Aleksandar Zverev treći sa 6.795 bodova. Najbolji teniser ikada Novak Đoković trenutno ima 6.210 bodova, kao i minule nedelje, što je dovoljno samo za četvrtu poziciju.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Rus Danil Medvedev je peti na planeti sa 5.530 bodova, dok je iza njega Tejlor Fric sa 4.380, potom slede Andrej Rubljov koji ima 4.150 bodova, Kasper Rud na osmoj poziciji ima 3.890, deveti je Grigor Dimitrov sa 3.735, a Aleks de Minor je sa 3.570 deseti. 

Od ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmaović je 58. sa 925 bodova, 74. na listi je Dušan Lajović koji ima 746, Laslo Đere je sa 464 boda 128, nazadovao je 15 pozicija, dok je Hamad Međedović 155, ima 373 boda. 

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Što se tiče Završnog mastersa, Nole je blizu turnira koji se igra u Torinu od 10. do 17. novembra. Šesti je u ATP trci, ali još nije definitivno osigurao vizu. Potrebno je da naš as ostane među osam najboljih do takmičenja u Italiji, a ako bude igrao na mastersu u Parizu (28. oktobra - 3. novembra) to će biti i potvrda da želi da igra u Torinu, pošto je nedavno rekao da ga Završni masters ne zanima. Pred našim teniserom su dani odluke, a navijači se nadaju da još nije završio sezonu, pa svi s nestrpljenjem čekaju odluku o poslednjem mastersu.

U ovom momentu Novak je šesti na listi i ima 3.910 bodova u ATP trci, nadmašio je Aleksa de Minora (3.355), koji je deveti, Andreja Rubljova na osmom mestu (3.630), a iza sebe je ostavio i Kaspera Ruda (3.845), dok Tejlor Fric na petoj poziciji, ima 4.290 bodova. Tomi Pol je osvojio turnir u Stokholmu, pošto je u finalu pobedio bugarskog tenisera Grigora Dimitrova 6:4, 6:3, a sad je deseti u trci sa 3.135 i iza sebe je ostavio Bugarina koji ima 3.100. 

BONUS VIDEO VESELI SE, SRPSKI RODE: Novak Đoković je ovako proslavio zlato na Olimpijskim igrama

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOBRO JE ŽENE, SMIRITE SE! Jelena Đoković zavodi red!