VAPAJ RODŽERA FEDERERA: Ne pomerajte više Tokijo! To mi je najveći cilj...

Novosti online

10. 12. 2020. u 21:53

U Tokiju će imati 40 godina i posle toga će najverovatnije u penziju

ВАПАЈ РОЏЕРА ФЕДЕРЕРА: Не померајте више Токијо! То ми је највећи циљ...

Rodžer Federer foto: AP

Švajcarski teniser Rodžer Federer nada se da Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine neće da se odlažu jer je to jedan od retkih trofeja koje Švajcarac nema.

Barem u singlu, jer je u Pekingu 2008. Federer trijumfovao u konkurenciji dublova. Međutim, u singlu je tada trofej pripao Rafaelu Nadalu, dok je četiri godine kasnije u Londonu od Federera bolji bio Endi Mari.

Rodžer je propustio igre u Riju pre četiri i po godine, tako da će mu Tokio biti poslednja šansa da se oproba i u dresu nacionalnog tima i gotovo kompletira već bogatu kolekciju.

- Za sve nas je bio šok kad smo čuli da Vimbldon neće da se održi zbog pandemije korona virusa, a ubrzo zatim su i Olimpijske igre pomerene. Nadam se da će ih biti u Tokiju sledeće godine to je jedan od mojih najvećih ciljeva. Stvarno se nadam da ću biti u Tokiju zbog toga - rekao je Federer otvoreno tokom razgovora sa Keijem Nišikorijem.

On je u jednom nedavnom podkastu opisao i šta je za njega tenis, što se posebno odnosi na poslednje godine kada je Fedeer sve teže branio titule i osvojene trofeje.

- Mislim da je glavna odlika ovog sporta kompetitivnost. Strašno je konkurentan sport. Svuda ima mnogo tenisera. A sa ovakvim sistemom renkinga, teško je braniti sve ono što ste osvojili godinu ranije. Otežava svima to što na neki način znate da ste na vrhu, a konkurencija je ogromna. Zato bih rekao da je ovo elegantan, globalni i kompetitivan sport - rekao je Federer.

(Telegraf) 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

PRINCEZA PONOVO TRUDNA: Nova prinova u britanskoj kraljevskoj porodici