"IMAMO VELIKE PLANOVE ZA JABLANIČKI OKRUG": Predsednica Vlade Srbije nastavila obilazak lokalnih samouprava (FOTO)

Игор Митић
Igor Mitić

04. 08. 2021. u 13:45

UVEK se isplati ulagati pametno i raditi svoj posao odgovorno, jer kvalitet života nije samo u većim platama već i u infrastrukturi – poručila je okupljenim Leskovčanima Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije na gradilištu obilaznice oko grada na Veternici u koju država investira 269 miliona dinara.

ИМАМО ВЕЛИКЕ ПЛАНОВЕ ЗА ЈАБЛАНИЧКИ ОКРУГ: Председница Владе Србије наставила обилазак локалних самоуправа  (ФОТО)

Foto: I. Mitić

Bulevar Nikole Pašića, u oktobru ove godine, dobiće četiri trake sa trotoarima i biciklističkim stazama, a u isto vreme trebalo bi da bude nastavljena rekonstrukcija leskovačke Opšte bolnice koju je Ana Brnabić posetila tokom svoje dvodnevne posete Jablaničkom okrugu. Posle obnove stolarije, fasade i krova, što je koštalo pet miliona evra, majstori će početi renoviranje enterijera, a država će ovoj ustanovi obezbediti i novu opremu. Ukupna vrednost kompletne obnove bolnice, u kojoj se leče pacijenti iz celog okruga, iznosiće oko 42 miliona evra.

- Leskovac sam posetila 2018. godine kada smo otvorili Službu infektologije u koju nije ulagano od 1947. godine. Zamislite da nismo tada pametno i odgovorno ulagali i da smo sa takvim stanjem dočekali epidemiju – kazala je Brnabić.

Ona je obišla i Centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, koje je u fazi probnog rada, nakon što je okončana izgradnja glavnog leskovačkog kolektora i druge faze ovog postrojenja – linije mulja. U taj projekat Vlada Srbije je, pored donacije EU od 10,4 miliona evra, uložila blizu milijardu dinara.

POHVALE LESKOVAČKOM MUZEJU

Ana Brnabić nije štedela pohvale koje je uputila zaposlenima u Narodnom muzeju u Leskovcu. Ona je pozvala Leskovac da učestvuje na konkursu za nacionalnu prestonicu kulture koji je raspisalo nadležno ministarstvo.

- Vi ste svetionik kako treba da izgleda muzej u svakom većem gradu u Srbiji. Čestitam na svemu onome što ste uradili i na tome što ste četvrtu godinu zaredom proglašeni za najbolji muzej u Srbiji. Imamo novi javni poziv za nacionalu prestonicu Srbije. Na svake dve godine neki drugi grad će dobiti tu titulu. Volela bih da Leskovac bude prvi u tome. Odluku će doneti komisija, ali mislim da postoji mnogo razloga za tako nešto – kazala je Brnabić i dodala da je cilj da se kultura decentralizuje i da se gradovima kao što je Leskovac, kroz dodatno ulaganje, pruži prilika da pokažu svoje potencijale.

- Ispunjavamo sve standarde zaštite životne sredine kakve treba da ima grad poput Leskovca i nastavljamo dalje jer imamo velike planove za Jablanički okrug – poručila je predsednice Vlade.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je istakao da je dogovorena izgradnja puteva od Leskovca ka Lebanu i Vučju, a da je u poslednjih nekoliko godina uz podršku države u gradu na Veternici otvoreno oko 8.000 radnih mesta. Predsednica Vlade je posetila i Vlasotince gde je obišla renovirane školske objekte i otvorila novu fiskulturnu dvoranu, dok je u Crnoj Travi obišla pogon kompanije „Jumko“. Prvog dana posete ovom okrugu Ana Brnabić je posetila Sijarinsku Banju u opštini Medveđa, arheološki lokalitet Caričin grad i jedno poljoprivredno gazdistvo u Lebanu kao i novouređenu agro-biznis zonu u opštini Bojnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

„NEPOBEDIVI” OSVAJAJU PANČIĆEV VRH: Invictus Challenge by Mozzart i ove godine na Kopaoniku