„GRADIĆ FEST“ U ZNAKU ŠLAGERA: Ovogodišnji festival uličnih svirača od 3. do 5. septembra

S. B.

24. 08. 2021. u 14:04

OVOGODIŠNjI 21. po redu Festival uličnih svirača „Gradić fest“ umesto od 26. do 28. septembra, kako je bilo najpre planirano i najavljeno, biće održan od 3. do 5. septembra u Podrgađu Petrovaradinske tvrđave.

„ГРАДИЋ ФЕСТ“ У ЗНАКУ ШЛАГЕРА: Овогодишњи фестивал уличних свирача од 3. до 5. септембра

Foto: Novosti arhiva

Do odlaganja festivala i pomeranja termina smotre uličnih umetnika došlo je usled, kako organizatori ističu, vremenskih nepogoda, zbog kojih ni izvođači ni publika ne bi mogli da se druže na otvorenom prostoru.

- Ceremonija svečanog otvaranja ovogodišnjeg festivala biće u znaku šlagera, a festival će zvanično otvoriti svojim nastupom Beti Đorđević uz Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”. Osim programa otvaranja, redovan program festivala upotpuniće bendovi Vizelj i Dogs in Kavala koji dolaze iz Beograda.

Festival i online

Organizatori ovogodišnjeg „Gradić festa“, Umetnička asocijacija INBOX uz podršku Grada Novog Sada i Ministarstva kulture, omogućili su da se celokupan festivalski program može pratiti putem linka.

Iz susedne Hrvatske dolaze Z++ i Paket palma, koji donosi novi sintvejv talas u Gradić. Još mnoga imena vredna pažnje našla su se u ovogodišnjem programu festivala, a neka od njih su svakako mlada muzičarka u usponu TAM- Tamara Popović, zatim Sana Garić i Luka Rajić.

Osim muzičkog programa, na ovogodišnjem festivalu publika će imati priliku da pogleda i filmska ostvarenja u okviru Gradić bioskopa. Prvog dana festivala biće prikazan film „Neposlušni”, autorke Mine Đukić, zatim u narednim danima film „Minotaur” reditelja Zulfikara Filandre, odmah nakon premijere na ovogodišnjem Sarajevo Film Festu. Pored toga, biće prikazana i selekcija kratkih filmova sa Festivala filmskih autorki.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!