POČELA SEZONA AJVARA I PEKMEZA: U Paraćinu šljiva se može pazariti već za 60 dinara po kg, ali je paprika ajvaruša još 150

З. Рашић

12. 09. 2021. u 15:29

STIGLO je vreme da se najzastupljenija voćka u Srbiji, šljiva, smesti u kazan ili u tegle, a sudeći po ceni ovog voća na pijaci u Paraćinu, priprema pekmeza biće podnošljiva za kućni budžet.

ПОЧЕЛА СЕЗОНА АЈВАРА И ПЕКМЕЗА: У Параћину шљива се може пазарити већ за 60 динара по кг, али је паприка ајваруша још 150

Foto: Z. R.

Od 120 dinara na početku sezone, cena čačanke raznih vrsta pala je na 60 za meki plod, upravo onaj koji se koristi za pekmez. Ovo vikenda šljiva se zato kupovala na gajbe. Što se ne proda, završiće u rakiji.

Kad je o paprici reč, iako je sezona za pravljenje ajvara već počela, što se vidi i po ponudi ovog delikatesa na društvenim mrežama – sa cenom koja se saopštava u inboks - domaćice tezge sa paprikom više merkaju no kupuju. Najlepša crvena mesnata, popularna ajvaruša, drži cenu od 150 dinara i nema najave da će pasti. Proizvođači kažu da je to zato što je prinos paprike slabiji ove sezone nego uobičajeno, ali po kvalitetu to se ne vidi.

Paraćinke zato još uvek kupuju onu najobičniju tanju zelenu, za prženje. Komad se prodaje za pet do sedam dinara i takva je ovog vikenda bila najtraženija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ISPLIVAO SNIMAK: Šerif peva - Smradovi su preko Drine prešli - a tvrdi da pesmu nikad nije izvodio

ISPLIVAO SNIMAK: Šerif peva - "Smradovi su preko Drine prešli" - a tvrdi da pesmu nikad nije izvodio

BURA oko fotografije i snimka folkera Ace Lukasa sa Naserom Orićem, nekadašnjim komandantom jedinica Armije RBiH u području Srebrenice tokom rata u Bosni i Hercegovini, ne stišava se. I dalje akteri "kafanskog susreta" izazivaju veliku pažnju, a sad je u centru pevač Šerif Konjević, koji je pozvao srpskog pevača da prisustvuje privatnoj proslavi u restoranu u centru Sarajeva, gde je bio pozvan i Naser Orić.

02. 12. 2025. u 12:35

Komentari (0)

DR NOVOSTI: Revolucija u transplantaciji kose