ZARAŽENE 84, PREMINULA JEDNA OSOBA: Pogoršava se epidemiološka sliku u Pirotskom okrugu

V.Ć.

04. 11. 2021. u 18:16

POSLEDNjA 24 časa na području Pirotskog okruga registrovano je još 84 laboratorijski potvrđenih slučajeva kovid 19, a jedna osoba je od posledica zaraze preminula u pirotskoj Opštoj bolnici.

ЗАРАЖЕНЕ 84, ПРЕМИНУЛА ЈЕДНА ОСОБА: Погоршава се епидемиолошка слику у Пиротском округу

Foto: V. Ćirić

U Pirotu je zaraženo 53, u Beloj Palanci 20, u Babušnici sedam i u Dimitrovgradu četiri osobe. Medicinari ZZJZ u Pirotu, na osnovu epidemijskih ispitivanja ,procenjuju da je broj zaraženih veći pet do sedam puta, ali se svi sa simptomima bolesti ne javljaju lekarima i ne testiraju se.

U kovid ambulanti pirotskog Doma zdravlja, obavljeno je 299 pregleda, od kojih je 106 prvih dok je u Dečjoj kovid ambulanti na pregledu bio 121 mališan. U populaciji odraslih bilo je 106 prvih i 193 kontrolna pregleda, dok je kod dece bilo 60 prvih i 61 kontrolni pregled.

Kumulativne stope novoobolelih na 100.000 stanovnika u Pirotu i Dimitrovgradu su u blagom padu, u Babušnici su na istom novou kao i pre dve nedelje, dok su u Beloj Palanci u porastu-navode u pirotskom ZZJZ.

Na lečenju u pirotskoj Opštoj bolnici treutno je 51 osoba zaražena kovidom 19. Iz Pirota je 30 pacijenata, iz Babušnice devet, iz Bele Palanke šest, sa područja Dimitrovgrada leči se pet bolesnika, kao i jedan strani državljanin.

Od početka ovog meseca, ZZJZ registrovao je 267 novozaraženih građana, dok ih je porošlog meseca bilo 2.415. Epidemiolozi procenjuju da je situacija u okrugu i dalje vanredna sa tendencijom da postane katastrofalna .


 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HIT 2024! Marsa Matrouh – Jednostavni Egipatski Maldivi