GRAD GRADE SA 50 MILIONA EVRA! Sremsku Mitrovicu u ovoj godini očekuju kapitalna ulaganja u rekonstrukciji zdanja

S. KOSTIĆ

15. 01. 2022. u 06:21

SREMSKA Mitrovica i ove godine nastavlja sa značajnim kapitalnim ulaganjima. Među njima su izgradnja nove gradske bolnice i obnova postojeće, rekonstrukcija Doma zdravlja, Hitne pomoći, mitrovačkog pozorišta, izgradnja sportske sale u Mačvanskoj Mitrovici, reforma visokog obrazovanja i još mnogo toga.

ГРАД ГРАДЕ СА 50 МИЛИОНА ЕВРА! Сремску Митровицу у овој години очекују капитална улагања у реконструкцији здања

Budući izgled bolnice, Foto Promo

A kroz sve ove projekte u grad na reci Savi, biće utrošeno preko 50 miliona evra, kaže za "Novosti" Branislav Nedimović potpredsednik Vlade i prvi čovek naprednjaka u Sremskoj Mitrovici.

- Mitrovica će dobiti gradsku bolnicu koja će tokom ove godine početi da se gradi na prostoru stare škole "Draginja Nikšić". Imaće 17.000 kvadrata i u njoj će biti smešteno najviše dvoje pacijenata u jednoj sobi, sa potpuno novom opremom - kaže Nedimović, dodajući da će se u Opštoj bolnici rekonstruisati Hirurški blok, Interno, deo u kojem je porodilište i ginekologija kao i stara zgrada bolnice koja je izgrađena pre više od 100 godina. Za izgradnju nove bolnice, kako ističe Nedimović, država će izdvojiti 20 miliona evra samo u prvoj fazi.

Nedimović pokazuje kako će izgledadi sala u Mačvanskoj Mitrovici, Foto S. K.

U planu je i moderan sportski objekat u Mačvanskoj Mitrovici, čiji vrednost projekta iznosi preko 200 miliona dinara. On bi trebalo da zadovolji potrebe aktuelnih klubova da mogu da igraju utakmice sa publikom. Konačno u ovoj godini započeće potpuna rekonstrukcija pozorišta u skladu sa protivpožarnim uslovima, biće urađena fasada i spoljna rasveta a vrednost ovog projeta je oko 120 miliona dinara.

- Visoka strukovna škola otvoriće tri nova smera kao temelj za budući fakultet. Jedan će se odnositi na logistiku, to je ono što nedostaje u državi, drugi, pogonski inžinjeri koji vode grupu u proizvodnju i treći će biti vezan za hranu. U početku će to biti u okviru objekta u staroj Pedagoškoj akademiji a pošto je Grad kupio Dom JNA tu ćemo izgraditi jedan multifunkcionalni objekat koji će biti namenjen za strukovne studije i za budući IT centar ili Naučno - tehnološki park - pojasnio je Nedimović.

Kanalizacija u Laćarku

PROJEKAT kanalizacije u Laćarku je potpuno pripremljen, Grad ima građevinsku dozvolu, i ovo celo mesto dobiće u 2022. godini kanali­zacionu mrežu, što meštani već odavno očekuju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)