FAZNO I PO DEONICAMA DUŽ CELE PRUGE: Počinje dinamičko testiranje brze pruge Beograd – Novi Sad

Lj. P.

17. 01. 2022. u 12:10

TESTIRANjE brze pruge počeće danas i obavljaće se fazno i po deonicama duž cele brze pruge Beograd – Novi Sad, a planirano je da ova faza ispitivanja traje do 4. februara, saopštili su iz „Infrastrukture železnice Srbije“.

ФАЗНО И ПО ДЕОНИЦАМА ДУЖ ЦЕЛЕ ПРУГЕ: Почиње динамичко тестирање брзе пруге Београд – Нови Сад

Lj.P.

Testiranja će se, kako navode, obavljati svakodnevno od 7 do 17 sati, dakle u vidnom delu dana i u uslovima potpune obustave železničkog saobraćaja na pruzi Beograd – Stara Pazova – Novi Sad. Dinamika testiranja u navedenom periodu zavisiće i od temperature i vremenskih uslova u kojima treba da se obavi.

Zbog toga će svakodnevno od 17. januara do 4. februara u periodu od 6.30 do 17.30 sati, biti obustavljen železnički saobraćaj na pruzi Beograd – Novi Sad, uključujući vozove iz sistema beogradske gradske železnice BG Voz, kao i vozova na relacijama od Beograda za Rumu, Šid i Zvornik.

Dinamičko testiranje obavljaće voz sa mernim kolima specijalizovanim za ovakvu vrstu ispitivanja, koja će po deonicama saobraćati duž brze pruge Beograd – Novi Sad. Tokom dinamičkih ispitivanja pruge za velike brzine između Beograda i Novog Sada neovlašćenim licima zabranjen je bilo kakav pristup i kretanje peronima i kolosecima u stanicama i duž čitave pruge.

U periodu dinamičkih testiranja brze pruge Beograd – Novi Sad biće pojačano prisustvo pripadnika MUP-a i službe obezbeđenja duž čitave ove deonice.

Za vreme dinamičkih testiranja na trasi brze pruge Beograd – Novi Sad u funkciji će biti dva putna prelaza, i to u železničkoj stanici Batajnica (ulica Carice Jelene i Šangajska) i u Kamendinu (ulica Jurija Rakitina). Oni će povremeno biti zatvarani u vreme prolaska mernih kola kojima će se obavljati dinamičko testiranje brze pruge. Na ova dva putna prelaza biće angažovana Saobraćajna policija MUP-a Srbije, koja će biti zadužena za nesmetano funkcionisanje drumskog saobraćaja preko pruge.

„Infrastruktura železnice Srbije“ apeluje i upozorava sve učesnike u drumskom saobraćaju na putnim prelazima Batajnica i Kamendin da poštuju saobraćajnu signalizaciju i propise, posebno kada ovi putni prelazi budu povremeno zatvarani zbog prolaska mernih kola za dinamičko testiranje brze pruge Beograd – Novi Sad, kako bi se sačuvala bezbednost saobraćaja i zaštitili ljudski životi.

Navedeno dinamičko testiranje brze pruge između Beograda i Novog Sada moguće je realizovati na najefikasniji i najkvalitetniji način jedino u uslovima potpune obustave železničkog saobraćaja na čitavoj deonici.

„Infrastruktura železnice Srbije“ se zbog toga izvinjava svim korisnicima usluga zbog obustave železničkog saobraćaju u navedenom periodu na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad, a posebno putnicima beogradske gradske železnice BG Voz.

O svim daljim aktivnostima na realizaciji testiranja pruge za velike brzine, „Infrastruktura železnice Srbije“ blagovremeno će obaveštavati javnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)