OTKAZANA PRODAJA KOMPLEKSA BOŠKO BUHA: Početna cena bila 44,6 miliona dinara

A. Rovčanin

25. 01. 2022. u 18:48

AGENCIJA za licenciranje stečajnih upravnika otkazala je javnu licitaciju za prodaju imovine Memorijalnog centra “Boško Buha” na Jabuci kod Prijepolja.

ОТКАЗАНА ПРОДАЈА КОМПЛЕКСА БОШКО БУХА: Почетна цена била 44,6 милиона динара

Foto A. Rovčanin

Po početnoj ceni od ukupno 44,6 miliona dinara, grupisano u tri celine, nudilo se više objekata turizma i ugostiteljstva, i oko pet hektara poljoprivrednog i građevinskog zemljišta. Licitacija je bila zakazana za petak 28. januar.

Prodaji kompleksa protivilo se više građanskih organizacija, kojima se pridružilo i Društvo konzervatora Srbije. Oni su tražili od nadležnih institucija za spreče prodaju kompleksa, koji simbolizuje mesto najvećeg stradanja mladih boraca u Drugom svetskom ratu.

Memorijalni komplek “Boško Buha” obuhvata hotel površine 4.770 kvadrata i još 12 objekata turizma, zgradu kulture i nešto više od pet hektara građevinskog i poljoprivrednog zemljišta.

Ovo je drugi put da se otkazuje javno nadmetanje, prvi put država je tražila kupca početkom 2019. godine, kada je početna cena iznosila 98,3 miliona dinara.

Inače, Memorijalni kompleks je 1986. dobio status nepokretnog kulturnog dobra od izuzetnog značaja, za koji je nadležan Republički zavod za zaštitu spomenika kulture. Turistička posećenost bila je i razlog što je opština Prijepolje kapacitete u kompleksu predala na upravljanje "Putniku", čiju imovinu sada država prodaje.

BONUS VIDEO - SNEG U BEOGRADU: Formiran beli pokrivač u glavnom gradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili