NASTAVAK ŠAHOVSKOG FESTIVALA U PARAĆINU: U toku su dva zatvorena turnira

Зорана Рашић
Zorana Rašić

26. 01. 2022. u 12:06

PO ZAVRŠETKU prvog dela Zimskog šahovskog festivala u Paraćinu u kompleksu Bazena „Prestiž“, od ponedeljka, 24. januara, počeo je drugi deo koji se igra u Hotelu „Orbis“.

НАСТАВАК ШАХОВСКОГ ФЕСТИВАЛА У ПАРАЋИНУ: У току су два затворена турнира

Foto: Opština Paraćin

U toku su dva zatvorena turnira - intermajstorski turnir, koji se zbog većeg interesovanja šahista igra po švajcarskom umesto kružnom sistemu, dok je drugi turnir fidemajstorski -  po kružnom sistemu sa deset igrača.

Na intermajstorskom turniru nastupa četrnaest takmičara koji se bore za osvajanje norme za titulu internacionalnog majstora, dok se na fidemajstorskom turniru igra za osvajanje rejting poena.

Od 31. januara do 6. februara održaće se još dva turnira, intermajstorski sa deset igrača i još jedan fidemajstorski turnir, čime se Zimski šahovski festival završava.

Dobar kvalitet igre  garantuje učešće četvorice  igrača po pozivu, velemajstora Dragana Kostića i Zlatka Ilinčića i dva internacionalna majstora, Dejana Brankovića  i Ivana Sredojevića.  Zadatak ovih vrsnih znalaca drevne igre jeste da ostalim takmičarima otežaju osvajanje normi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!