EPIDEMIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Zaraženo još 197 osoba, u bolnici 31 pacijent

V.Ć.

11. 02. 2022. u 16:36

STRUČNjACI Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri pirotskom ZZJZ, procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna sa tendencijom da pređe u katastrofalnu. Prema poslednjim podacima ove zdravstvene ustanove, u okrugu je testirano 411 osoba, od kojih je 197 laboratorijski potvrđeno na kovid infekciju.

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Заражено још 197 особа, у болници 31 пацијент

Foto: V.Ć.

U Pirotu je zaraženo 126 osoba, dok su ostali iz okonih mesta:Dimitrovgrada, Bele Palanke i Babušnice. Procenjuje se da je broj zaraženih daleko veći, međutim mnogi se ne javljaju lekarima.

U pomenutoj ustanovi kažu da je na lečenjuu Opštoj bolnici u Pirotu, trenutno 31 građanin. Najviše ih je iz Pirota.

Od početka godine, u okrugu je registrovano 4.969 laboratorijski povtrđenih slučajeva zaraze, dok je od posledica infekcije preminulo 27 osoba. Kumulativne stope zaražavanja u Pirotu i Palanci su i dalje u porastu. U tijabarskoj kovid ambulanti u poslednja 24 časa obavljeno je 454 pregleda, dok je u dečjoj kovid ambulanti bilo 124 pregleda.

Povodom Sretenja, iz ZZJZ obaveštavaju građane, da 15. februara Centar za mikrobiologiju i Centar za kontrolu i prevenciju bolesti neće raditi. Narednog dana, u sredu 16.februara, moguće je uraditi antigeni test od 9 časova, dok će se uzimanje briseva za PSR test raditi od 8 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak