VRTIĆI POSKUPELI, RODITELJI PLAĆAJU PO STARIM CENAMA: U Velikom Gradištu nove ekonomske nadoknade za boravak u objektima PU "Majski cvet"

D. NOVKOVIĆ

12. 02. 2022. u 06:21

OPŠTINSKO veće je donelo odluku o povećanju ekonomske cene dnevnog boravka i predškolskog programa u vrtićima PU "Majski cvet". I, od 1. februara, celodnevni boravak dece košta 28.026, a celodnevni pripremni predškolski program 24.745 dinara.

ВРТИЋИ ПОСКУПЕЛИ, РОДИТЕЉИ ПЛАЋАЈУ  ПО СТАРИМ ЦЕНАМА: У Великом Градишту нове економске надокнаде за боравак у објектима ПУ Мајски цвет

Foto D. Novković

Za ove dve usluge, to je povećanje od 6.218 i 4.656 dinara, a treća izmena se odnosi na poludnevni boravak mališana u područnim, seoskim grupama, za koje je cena snižena za 124 dinara i sada iznosi 7.686.

Navedena poskupljenja su usledila posle dve godine, jer lane korekcija nije bilo zbog pandemije, ali je povoljna okolnost što će roditelji plaćati isto kao i do sada - celodnevni boravak 5.900, celodnevni pripremni predškolski program 4.900, a četvorosatni pripremni predškolski program, uz dva obroka, 2.200 dinara.

U seoskim grupama, roditelji će poludnevni boravak plaćati 1.900, poludnevni pripremni predškolski program 650, a četvorosatni pripremni predškolski program, bez obroka, i dalje će biti besplatan. Onima kojima su upisana dva mališana, cena će se umanjiti za 10 odsto, a u periodu kada je dete bolesno, ili je roditelj na godišnjem odmoru, plaćaće samo polovinu pune cene. Od ovog plaćanja su izuzeta deca bez roditeljskog staranja, ona sa posebnim potrebama i iz materijalno ugroženih porodica. Ni ostali roditelji neće plaćati smeštaj ako su u pitanju odsustva zbog vanrednog stanja, ako je dete u samoizolaciji ili u slučaju obnove objekta - ukoliko nije obezbeđen drugi smeštaj.

STATISTIKA

PO podacima od 31. decembra 2021, u PU "Majski cvet" su bila upisana 402 deteta, kao i prethodne godine, jer su to ukupni kapaciteti 25 vrtića i područnih grupa. Od tog broja, 257 mališana je bilo u centralnoj ustanovi, a 135 u područnim vaspitnim grupama. Prosečna prisutnost dece u centralnoj ustanovi iznosila je 43,6, a u područnim grupama 81,2 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak