KANTE ODLAZE U ISTORIJU: Pirotsko selo Nišor dobilo vodovod

V. ĆIRIĆ

04. 04. 2022. u 13:27

PIROTSKO selo Nišor dobilo je svoj vodovod o kome će ubuduće brinuti i održavati ga JP „Vodovod i kanalizacija“.

КАНТЕ ОДЛАЗЕ У ИСТОРИЈУ: Пиротско село Нишор добило водовод

Foto: V. Ć

Pomenuto selo je 23. po redu u sistemu pomenutog javnog preduzeća, koje garantuje urednu snabdevenost i kvalitet vode kao u gradu. Prema rečima Zorana Nikolića, direktora preduzeća, u izgradnju praktično novog vodovoda uloženo je preko 4 miliona dinara.

Priključena su 94 domaćinstva, a narednih dana priključke će dobiti još četiri, kada obezbede tehničke uslove, odnosno naprave šahte. Nikolić dodaje da su pre Nišora u sistem „Vodovoda“ ušla sela Sopot i Staničenje i da je preko 90 odsto seoskog stanovništva, što se vodosnabdevanja tiče, u sistemu ovog javnog preduzeća.

Prema rečima Zorana Džunića, predsednika MZ, u ovom selu tokom cele godine žive 52 meštanina. Tokom leta broj se poveća, a selo sa vodom kuburi već dvadesetak godina jer su instalacije i kaptaže svojevremeno uradili samo meštani.

Sistem je postavljen nestručno, pa su na sada već bivšim instalacijama bili veliki gubici vode. Velike probleme imali su stočari u selu, koji su morali da se dovijaju na razne načine i da vodu dovoze traktorima ili da je donose kantama sa nekoliko okolnih izvora. Bilo kako bilo, muke Nišoraca sada odlaze u istoriju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi