ZA JOŠ BOLJI STANDARD: Stanari studentskih domova se okupili na Zlatiboru

B.B.

20. 05. 2022. u 15:58

PRVI Kongres studenata studentskih domova u organizaciji Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograd i Udruženja studenata domova, koji su podržali predstavnici Ustanove Studentski centar „Beograd”,svečano je otvoren na Zlatiboru I okupio je oko dvesta akademaca sa svih fakulteta beogradskog Univerziteta.

ЗА ЈОШ БОЉИ СТАНДАРД: Станари студентских домова се окупили на Златибору

Foto: Privatna arhiva

Kongres prati i niz predavanja koja se bave analizom stanja i perspektive razvoja studentskog standarda u Srbiji, kao i tema vezanih za studentski život. Pored sportskih turnira, akademci će imati priliku da se takmiče u rešavanju studije slučaj, gde će na konkretnom primeru imati priliku da reše neki problem, a rešenje kasnije i primene u praksi.

Zamenik direktora Ustanove Studentski centar Vladimir Cvijović istakao je da kao društvo i država možemo da budemo ponosni na studentski standard.

– Studentski standard je dobar, ali ima prostora da bude uvek bolji i na tome moramo svi zajedno da radimo, pričamo o tekućim problemima i zajedno ih rešavamo – istakao je Cvijović.

Državni sekretar Ministarstva finansija Saša Stevanović podsetio je studente da je Ministarstvo finansija u proteklom periodu, zajedno sa predstavnicima SKONUS-a i CEROB-a, učestvovalo u definisanju paketa mera koji je usmeren na poboljšanje položaja studenata.

– Prva mera koju smo uveli je praksa za najbolje studente sa svih fakulteta univerziteta u Srbiji - naveo je on.

- Od prvog aprila oko 130 studenata započelo je praksu i sticanje iskustva u državnim institucijama. Prošle nedelje pokrenuli smo projekat koji je usmeren na izradu i primenu kartica koje će studentima omogućiti različite vrste popusta. Namera nam je i da u narednom periodu izdvojimo stipendije za socijalno ugrožene studente i omogućimo im lakše školovanje.

Generalni sekretar Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograd Ognjen Kovačević naglasio je da je jedan od ciljeva konferencije i da se oživi studentski aktivizam.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili