PRIKUPLJANJE ELEKTRONSKOG OTPADA U OSNOVNIM ŠKOLAMA: Akcija "Uključi se - E Cikliraj" u Zrenjaninu (FOTO)

B. G.

20. 05. 2022. u 17:29

NAKON nabavke opreme u Zrenjaninu su tokom marta počele pilot akcije organizovanog prikupljanja e-otpada, njegovog preuzimanja, odnosno reciklaže i trajnog zbrinjavanja, pod nazivom Uključi se – E Cikliraj, u kojima su učestvovala javna preduzeća i mesne zajednice, Gradska uprava grada Zrenjanina, Zavod za javno zdravlje, Visoka tehnička škola strukovnih studija, a prikupljeno je ukupno 3,8 tona elektronskog otpada.

ПРИКУПЉАЊЕ ЕЛЕКТРОНСКОГ ОТПАДА У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА: Акција Укључи се - Е Циклирај у Зрењанину (ФОТО)

Foto: Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj Banat

Sredinom maja pilot akcije su nastavljene u tri zrenjaninske osnovne škole Petar Petrović Njegoš, Žarko Zrenjanin i Đura Jakšić, sa idejom da se kroz takmičarski duh razvije odgovornost najmlađih i da se podstaknu na uključivanje u procese zaštite životne sredine i rešavanja lokalnih ekoloških problema.

Foto: Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj Banat

Uz podršku nastavnika i roditelja, škole su se takmičile u prikupljanju elektronskog otpada, a najviše su sakupili osnovci iz škole Žarko Zrenjanin, 1.812 kilograma, drugoplasirani su bili đaci iz škole.P.P. Njegoš sa 1.685 kilograma, dok.su osnovci iz OŠ Đura Jakšić prikupili 1.670 kilograma elektronskog otpada. 

Foto: Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj Banat

Akcija Uključi se – E Cikliraj,  sastavni je deo projekta Cirkularno inovativne i otporne gradske laboratorije u regionu Adrion – CIRKL, koji zrenjaninski Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj – Banat, realizuje u okviru Interreg Jadransko-jonskog programa saradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)