VRŠAC PRVI PUT NA BEOGRADSKOM MANIFESTU: Turistima zainteresovani za eko-destinacije

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

29. 05. 2022. u 13:03

TURISTIČKA organizacija Vršca prvi put učestvuje na 8. Beogradskom manifestu – trodnevnom festivalu manifestacija, destinacija i degustacija, koji se još danas održava na Sava promenadi u Beogradu.

ВРШАЦ ПРВИ ПУТ НА БЕОГРАДСКОМ МАНИФЕСТУ: Туристима заинтересовани за еко-дестинације

J.J.Baljak

Na manifestu učestvuju turističke organizacije preko 60 gradova i opština iz cele Srbije, a Vršac je, prema rečima turističkih radnika, privukao veliku pažnju prolaznika i potencijalnih gostiju.

-Beograđani i strani turisti, koji su posetili naš štand, veoma su zainteresovani za dolazak u Vršac, pre svega za naše eko-destinacije kao što su Vršačke planine, Zagajička brda, selo Šušara… Predstavili smo im i naš Put vina, vinsko selo Gudurica i nadolazeće vinske manifestacije Vinofest i Grožđebal – kaže Jasna Živković iz TO Vršac.

Vinofest će se održati 1. i 2. jula na Gradskom trgu u Vršcu, na kom će biti preko 60 izlagača iz zemlje i regiona.

-Među izlagačima na Beogradskom manifestu upoznali smo se i sa nekim novim vinarijama, koje su takođe zainteresovane da učestvuju na našem Vinofestu. Upravo su ta nova poznanstva još jedan benefit učešća na ovako velikim manifestacijama – dodaje Živkovićeva.

J.J.Baljak

Hram Svetog Save

Bila je ovo prilika i da novinarske ekipe iz cele Srbije turistički obiđu Beograd.

Turistička organizacija Srbije je za njih organizovala posete najvećim tustičkim atrakcijama našeg glavnog grada – Hramu Svetog Save i Sabornoj crkvi, Narodnom i Istorijskom muzeju, kao i muzeju Nikole Tesle, legatu Etnografskog muzeja – Manakovoj kući, Milenijumskoj kuli Gardoš u Zemunu i muzeju FK Crvena zvezda.

Bila je organizovana i turistička vožnja brodom po Savi, koja ide od ušća ove reke u Dunav, pored Beograda na vodi do mosta na Adi sa druge strane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)