OBELEŽEN DAN POLICIJE U PRIJEPOLJU: Taktičko-tehnički zbor prilika za neformalno druženje sa građanima

A. Rovčanin

10. 06. 2022. u 16:39

POVODOM obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, pripadnici Policijske uprave Prijepolje, Regionalne granične policije i Odeljenje za vanredne situacije u petak su organizovali taktičko tehnički zbor na platou ispred Doma kulture u Prijepolju.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОЛИЦИЈЕ У ПРИЈЕПОЉУ: Тактичко-технички збор прилика за неформално дружење са грађанима

Foto A. Rovčanin

Bila je ovo prilika da se kroz neformalno druženje, građani, a naročito oni najmlađi bolje upoznaju sa radom policije i delom opreme kojom raspolažu.

Taktičko-tehnički zbor koji tradicionalno organizuju pripadnici PU Prijepolje, Regionalne granične policije i Odeljenje za vanredne situacije obeležavajući svoje praznike, najviše je privukao mališane, predškolce i učenike osnovnih škola koji su imali priliku bliže da se upoznaju sa radom policije, veštinama, opremom i vozilima koju policija koristi u svom radu.

Foto A. Rovčanin

- U sklopu obeležavanja Dana Ministarstva i Dana policije na taktičko – tehničkom zboru građani su imali priliku da se upoznaju sa veštinama, opremom i vozilima koje policija koristi u radu, dok su najmlađi sugrađani uuz edukativni program imali priliku da nauče, kako da se bezbedno ponašaju i da se upoznaju sa policijskom profesijom – kaže Olivera Marković Kečević, oficir u Odeljenju policije.

Pažnju posetilaca naročito je privukla oprema koju koriste jedinici žandarmerije poput snajperskih puški, heklera, automatski bacači granata ali i vozila Regionalne granične policije i kamere za noćno osmatranje.

Foto A. Rovčanin

Ovo je samo jedna od aktivnosti kojom policijski službenici obeležavaju svoj dan.

- Tradicionalno, i ove godine, policijski službenici PU Prijepolje pokazali su ličnu humanost kao i humanost policijske profesije i dali svoj doprinos u akciji za očuvanje života i zdravlja ljudi. U saradnji sa ZC u Užicu, sedmog juna održana je akcija doberovoljnog davanja krvi a akciji se odazvalo 60 policijskih službenika – istakla je Olivera.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI „KAMOV-32“ STIŽU U SRBIJU: Najbolja mašina za gašenje požara

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!