DANAS SASTANAK SA JAPANCIMA Brnabić: Borimo se za svaku investiciju

Tanjug

05. 10. 2022. u 11:54

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će danas biti održan novi sastanak sa japanskim investitorima i da je to prilika da se nastavi borba za nove investicije.

ДАНАС САСТАНАК СА ЈАПАНЦИМА Брнабић: Боримо се за сваку инвестицију

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

- Danas u Palati Srbija imamo sastanak sa Japancima, koje je organizovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Borimo se za svaku novu investiciju - rekla je Brnabićeva koja je podsetila da je tokom posete Japanu razgovarala sa predstavnicima vrlo značajnih japanskih investitora.

Japanci su, kako je rekla, pored nemačkih investitora poznati kao najkonzervativniji i najobazriviji, a njihovo interesovanje je važna stvar i veliko svedočanstvo za to kakva je Srbija danas.

Brnabićeva je rekla da je zahvaljujući predsedniku napravljen neverovatan iskorak u stvaranju partnerstava sa Japanom, što je iskorišćeno za građenje političkih i ekonomskih mostova.

Od 2019. godine vidimo mnogo veće interesovanje za Srbiju, imamo više investitora, oni zapošljavaju više od 4.000 ljudi, što je, kako je rekla, mnogo ako se uzme u obzir da su investicije krenule u poslednje tri godine.

Naglasila je da je važna činjenica da su sve te investicije došle u vreme jedne ili druge krize.

Komentarišući javni dugu, Brnabićeva je navela da je Srbija jedna od najmanje zaduženih zemalja EU.

- Naš javni dug je ispod 60 odsto BDP-a. To je nešto gde je predsednik Vučić jako striktan. Srbija je stabilna zemlja i svako ko priča drugačije ili je neznalica ili ne govori istinu - navela je ona.

BONUS VIDEO:

JAPANCI PEVAJU NA SRPSKOM: "Šušti, šušti bambusov list" na dva jezika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!