NOVA METODA LEČENJA U DOMU ZDRAVLJA U TRSTENIKU DOŠLA IZ POLJSKE: Četvoroćelijska kupka za rehabilitaciju više nije samo za banje

S. BABOVIĆ

25. 10. 2022. u 14:05

ČETVOROĆELIJSKA kupka za rehabilitaciju,namenjena pacijentima Službe fizikalne medicine pristigla je ove nedelje u Dom zdravlja u Trsteniku.

НОВА МЕТОДА ЛЕЧЕЊА У ДОМУ ЗДРАВЉА У ТРСТЕНИКУ ДОШЛА ИЗ ПОЉСКЕ: Четвороћелијска купка за рехабилитацију више није само за бање

Foto:OU Trstenik

Sistem za hidro i eletro-terapiju košta oko 14.000 evra i donacija je Ambasade Poljske.

-Ovaj kombinovani sistem će značajno poboljšati fizikalnu terapiju kod bolesnika sa degenerativnim i zapaljenskim tegobama-napominje dr Žaklina Ristić,v.d.direktorka Doma zdravlja “Dr Sava Stanojević”. - Postali smo jedan od retkih domova zdravlja sa ovim vidom terapije, koja se prvenstveno primenjuje u banjskim lečilištima i u specijalizovanim ustanovama.

U Ambasadi Poljske napominju da su prepoznali trstenički DZ kao pouzdanog partnera.

-Imali smo 100 zahteva za projektnu podršku, u ovoj godini,izabrano je 10.Među njima je, ponovo, kao i prošle godine, DZ -ističe Rafal Perl ambasador Poljske.

 Uz podršku istog donatora i u istom Domu zdravlja, od prošlog decembra upotrebljava se najsavremeniji ginekološki sto za preglede trudnica i pacijentkinja sa invaliditetom.

Koliko je izazovno održavanje trudnoće upravo kod žena sa fizičkim ograničenjima, za "Novosti" je govorila i hrabra majka Anđelina Trifić(39). Ona je sa cerebralnom paralizom uspela da postane majka troje dece!

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Znamo gde provesti leto, prijatno i povoljno! Proverite!