SVI ŠALTERI NA JEDNOM MESTU: Vranje dobija Jedinstveno upravno mesto

Дејан Ристић
Dejan Ristić

19. 12. 2022. u 09:59

U VRANjU bi uskoro trebalo da zaživi Jedinstveno upravno mesto, gde će građani moći da na jednom mestu završe administrativne poslove vezane za Gradsku upravu i dobiju sve potrebne informacije. Ovim se pojednostavljuju administrativni postupci, smanjuju gužve i ukida „šetanje“ od šaltera do šaltera.

СВИ ШАЛТЕРИ НА ЈЕДНОМ МЕСТУ: Врање добија Јединствено управно место

D. Ristić

Jedinstveno upravno mesto će brojati četiri šaltera i jedan kol-centar i biće smešteno u Uslužnom centru Gradske uprave, gde se vrši adaptacija prostora. Službenici će sve formulare i potvrde dobavljati po službenoj dužnosti, putem računarske mreže, kaže gradska većnica Danijela Milosavljević, nakon čega će rešenje dobijati na kućnu adresu.

Važna tačka Jedinstvenog upravnog mesta će biti i kol-centar, gde ćete putem telefona moći da dobijete sve potrebne informacije za ostvarivanje određenog prava iz resora rada Gradske uprave.

- Na primer, ukoliko majka ima malu bebu kod kuće i nije u mogućnosti da dođe lično i pita šta joj je sve potrebno za ostvarivanje prava na jednokratnu pomoć za bebe koju daje grad Vranje, moći će to da pozove kol-centar, gde će joj sve biti objašnjeno – navodi Danijela Milosavljević.

D. Ristić

Danijela Milosavljević

Potrebna sredstva za formiranje Jedinstvenog upravnog mesta su dobijena na konkursu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, tako da se očekuje da ova usluga zaživi ubrzo nakon adaptacije prostora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)